Activiteiten voor kinderen tijdens de vakantie

Halloween

Tijdens de herfstvakantie zijn er talloze activiteiten die met Halloween te maken hebben. Dit weekend kan je bijvoorbeeld griezelen in de plantentuin in Meise. Onze kindjes gaan donderdag naar een Halloweenoptocht bij hun grootouders in West-Vlaanderen. En ik? Ik ga met mijn vriendinnen op de lappen. De volgende ochtend zal ik er dus ook als een zombie bijlopen gok ik.

Musea

De kindjes gaan deze vakantie met mijn ouders naar het speelgoedmuseum. Ik ben er al zeker 30 jaar niet geweest, en hoop van harte dat het ondertussen wat interactiever is geworden. Want toen vond ik dat keisaai.

Welke musea wij al wel hebben gedaan en goedgekeurd: Dinomuseum, Technopolis, Legermuseum

De kindjes gaan volgende week naar de Legotentoonstelling in Brussel, terwijl wij met een groep naar Smile Safari gaan. Smile Safari is het eerste instagrammuseum in België, waar je jezelf in allerlei decors kan fotograferen. Eigenlijk zou het ook wel leuk zijn om de kindjes hierin te fotograferen, maar dan is de groepssfeer direct naar de vaantjes natuurlijk.

Het bos

Er staan ook enkele boswandelingen op onze planning. Omdat het heerlijk wandelweer is en omdat de kindjes blaadjes en noten moeten verzamelen voor hun juf. We hebben alle soorten blaadjes en noten in onze tuin, maar dit is precies niet ‘echt’ genoeg voor de kindjes. En het paddestoelenparadijs dat je nu ziet in het bos is ook heerlijk om bij weg te dromen. Kabouters….

Film in een cultuurcentrum

Wij hebben tickets voor Toy Story 4 in het CC in Vilvoorde. Ik ben echt fan van de programmatie van de cultuurcentra in onze buurt. Het is ook veel ontspannender om in een CC naar de film te gaan met kindjes én het kost je veel minder. Ze kunnen niet zagen om popcorn en de tickets kosten amper 4 euro per persoon. Dit is de eerste Toy Story film die onze kindjes gaan zien, ben benieuwd. Het is nog maar de tweede keer dat onze jongste zoon van vier naar de cinema gaat, en dat anderhalf uur lang. Dat gaat nog vonken geven.

Binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin staat onderaan mijn lijstje, maar soms geven we toe aan de smeekbedes van de kinderen. En dan bleek Legenturia dik oké. We hoorden ook al veel goeds van Speel in West-Vlaanderen.

Comments

 1. Ena says:

  Griezeltocht van Meise, gedaan en goedgekeurd! Al was Aron stikkapot en duidelijk toe aan vakantie… Net als mijn rug 😉

  1. Nina says:

   Vrienden van ons waren Roodkapje en de wolf 😉

 2. Evi says:

  Leuke activiteiten! Technopolis stond hier ook op de planning, maar het werd uiteindelijk het dinomuseum 🙂 En twee Halloweentochten.

  1. Nina says:

   Het dinomuseum vonden ze hier ook een topper!

Geef een reactie