Tekencheck.

Tekenbeten. Ik had dat nog nooit in het echt gezien tot onze oudste zoon Hugo beet had. We waren op familieweekend in de Kempen en Bert zijn familie bleek tekenbeten heel normaal te vinden. Zijn nicht had er twee op haar voet en een andere nicht vertelde dat ze in hun tuin quasi dagelijks prijs hadden.

Gelukkig was de teek onder Hugo zijn oksel nog een heel kleintje, eentje dat zich nog niet helemaal volgezogen had. Bert zijn neef had gelukkig een speciale kit bij en verwijderde de teek met kennis van zaken. Ik stond er naast met een brochure in mijn hand en vond het vooral akelig om te zien. Je voelt zo een beet blijkbaar niet, je ziet dat beest alleen aan je lijf hangen. En als hij zich helemaal heeft volgezogen, valt hij eraf. En dan kan je dus allerlei enge ziektes opgelopen hebben zonder dat je de teek ooit gezien hebt. Tekenbeten zijn vaak niet onschuldig en kunnen grote gevolgen hebben. Op de website tekenbeten.be vind je hier alle informatie over.

De App Tekennet registreert alle tekenbeten in België. Hier kun je zelf ingeven op welke locatie je een tekenbeet hebt gehad zodat de overheid broeihaarden in kaart kunnen brengen. In Grimbergen zijn gelukkig nog niet veel meldingen, al controleren wij onze kinderen nu wel elke dag.

Controleer jij jezelf of je kinderen regelmatig op tekenbeten?

https://www.tekenbeten.be/

Comments

 1. David says:

  Vies hé?

  Ik ken enkele mensen met Lyme. Sindsdien ben ik ook niet meer gerust in teken. In mijn portefeuille heb ik altijd een tekenkaart mee en in mijn rugzak essentiele olie van geranium. (Ruikt wel straf!)

  Dat laatste leerde ik hier kennen:
  https://livingwellmom.com/natural-tick-repellent-dogs/

  Je vindt het in de meeste biowinkels en ook online:
  https://www.newpharma.be/apotheek/physalis/416408/physalis-geranium-100-puur-en-natuurlijk-essentiele-olie-10ml.html

  De tekenkaart kocht ik hier:
  https://www.geocachingshop.nl/tekenkaart-safecard-p-8276.html

  Smell you later! 😉

 2. LeenVdb says:

  Als wij gaan wandelen zijn, check ik mezelf wel onder de douche… Ik wandel altijd in korte mouwen & broek. In Luxemburg had ik eens prijs, maar ook op tijd gevat. Gek hoeveel er hier zitten, en in Zwitserland heb ik er geen last van gehad; het anti-tekenspul kon in de rugzak blijven…

Geef een reactie