Mijn leven met valse nagels

De titel klinkt nogal dramatisch, maar het is echt zo. Mijn leven is veranderd sinds ik valse valse nagels opgeplakt kreeg. .

Kortgeknipt, liefst met mijn favoriete roze nagellak van de Rituals erop. Soms met een rouwrandje eronder. Zo zien mijn nagels er meestal uit. Ik heb lang geleden ooit één keer een manicure laten doen in een hippe zaak in Antwerpen. Was mijn ding niet. Gelnagels enzo heb ik totaal geen ervaring mee. Dat lijkt mij ook iets voor een ander type vrouw. Iemand die wel elke dag mak-up draagt en haar haar wel fâhnt en regelmatig naar de kapper gaat. Zoals het merendeel van mijn cursisten eigenlijk.

En toch heb ik vandaag valse valse nagels. Opplakdingen. Out of my comfortzone, maar dat was de plek waar ik ze kreeg ook. Ik mocht namelijk naar de pressday van een PR bedrijf. Waar bedrijven hun waar promoten bij echte journalisten, bloggers en instagrammers. Ik was uitgenodigd, dus ik ging. En het was een leuke ervaring, tussen de instagrammers en bloggers met massa’s volgers.

Ik ging naar buiten als een nieuwe vrouw. Ik werd er professioneel opgemaakt door een visagiste van Sothys. Het zag er goed uit en voelde ook heel fijn aan. Tot ik door een stortbui naar het station liep en als een verlopen ? op de trein zat.

De valse nagels van Elegant Touch bleken wel houdbaar. Professioneel aangebracht door nagelicoon Elfi. Wat een lieve, inspirerende vrouw bleek dat te zijn. Ze heeft een kwartiertje aan mijn nagels gewerkt. Het zijn plaknagels die ze een beetje ingekort heeft. Zonder glitters enzo, dat is niet zo mijn ding. Het resultaat is mooi, maar ik moet er aan wennen.

Het zou de ideale manier kunnen zijn om een beetje een verzorgdere indruk te maken merkte ik. Normaalgezien knip ik mijn nagels kort en doe ik wat nagellak op. Die er ’s avonds meestal afgeschilferd is. Dit zou dus voor mij de ideale oplossing kunnen zijn. Al heb ik geen idee hoelang dat er op blijft zitten noch hoe ik het er moet afhalen. Ik ben mij er ook heel de tijd bewust van dat er iets op mijn nagels plakt.

Deze blogpost schrijven heeft bijvoorbeeld veel langer geduurd dan gedacht, omdat ik amper kan typen. Een blikje cola openen, onmogelijk. Kinderen aankleden, moeilijk zonder hen te verwonden. Een ketting aandoen, onmogelijk. Op mijn bord schrijven: niet evident. En toen zat het papier vast in de printer. En die keer dat ik dringend naar de wc moest maar mijn broekpak niet openkreeg zal ik ook niet snel vergeten. Ik heb nog nooit zoveel hulp moeten vragen. Benieuwd hoe het verder gaat. Want ik heb dus echt geen idee hoe ik ze eraf moet halen en ik wil ook niet met nagels vol lijm naar een trouwfeest.

Wel fijn om er even een heel klein beetje als een instamom uit te zien en niet als een oververmoeide moeder op weg naar de 40.

Naar de kapper ga ik ook niet vaak: http://www.missbliss.be/2019/04/21/terrasklap-de-kapper/

Comments

 1. Liese says:

  Nee. Mij heb je alleszins niet overtuigd ???????????

  1. Nina says:

   Geen goeie influencer πŸ˜‰

 2. Kelly says:

  Ik heb jaren valse nagels gehad. Je wordt het gewoon. ? Maar ik vond het duur op lange termijn. Om de maand terug voor nieuwe. ? Maar het geeft inderdaad die extra boost. ?

  1. Nina says:

   Om de maand, echt waar?

 3. Brrr, het idee alleen al! Ik werd al nerveus die ene keer, de dag voor we trouwden, als ik bij de manicure zat voor gewoon maar gelakte nagels. De hele avond moest ik oppassen dat er geen brokjes af gingen.
  Die plaknagels moeten je wel vrouwelijker doen voelen, maar als de dagdagelijkse dingen moeilijker gaan… Benieuwd hoe je verdere ervaringen zijn, misschien wen je er wel aan of vind je een creatieve oplossing πŸ™‚

 4. Bostonbaby says:

  dan zijn gelnagels wel gemakkelijker denk ik. ook geen ervaring mee hoor. ik ben van de ‘naakte nagels’ soort

  1. Nina says:

   Ik ook πŸ™‚ Denk niet dat dit voor herhaling vatbaar is.

 5. Evi says:

  Zalige post πŸ™‚ Maar mij heb je toch ook niet meteen overtuigd om voor valse nagels te gaan πŸ™‚ πŸ™‚ Die make-up daarentegen vind ik wel interessant. De vorige keer was ik keimooi opgemaakt. Maar ik kan het niet opbrengen om dat zelf elke dag te doen. En daarvoor vroeger op te staan πŸ™ Btw, laat maar iets weten als je nog eens uitgenodigd wordt. Dan gaan we samen πŸ˜‰

 6. AnythingEls says:

  Daar wen je wel aan ;-). Ik heb altijd gelnagels, en kan er wonderwel alles mee doen. Ze zijn zo stevig, dat ik er zelfs makkelijker dingen mee kan openmaken bijvoorbeeld. Enkel stickertjes ergens aftrekken is wat moeilijker haha :p.

 7. Goofball says:

  eeek, als het anders aanvoelt om te typen dan hoeft het voor mij niet.

 8. LeenVdb says:

  Haha heerlijk! Valse nagels is ook niks voor mij; klinkt ook erg ongezond voor je nagels. Ik lak om de week Γ  twee weken mijn nagels zelf en neem daar uitgebreid de tijd voor, vier lagen en een extra excuus om lang achter de laptop te zitten en niks te moeten kuisen πŸ˜€

  1. Nina says:

   Goed excuus!

Geef een reactie