Een nachtje slapen in Antwerpen

In het midden van de paasvakantie beseften wij dat we al lang niks met ons twee hadden gedaan. En onze agenda stond bomvol, o.a. met een vriendinnenavondje voor mij op donderdag. We besloten om de twee te combineren en een nachtje in Antwerpen door te brengen. Op een boogscheut van waar we een paar jaar geleden woonden, voor we naar Grimbergen verhuisden. Het voelde als een soort thuiskomen.

We kozen voor de city lodge Rock Lobster, de B&B van Bart en zijn vrouw Eva. Ik ken Bart al jaren als muziekjournalist en had via Facebook gezien dat hij een herenhuis in Zurenborg omgetoverd heeft tot B&B. Waar? De naam van de B&B verraadt het al: in de Kreeftstraat. Voor de liefhebbers: naast het Zeezicht.

Eerst een flesje cava gedronken op het zonnige en gezellige terras van de B&B, het vakantiegevoel was compleet.

Oog voor detail

De ramen van het prachtige herenhuis verraden het thema van de B&B. ‘Iedereen is van de wereld – Thé Lau.’ Wanneer je binnengaat weet je niet waar eerst te kijken. Concertfoto’s, gesigneerde platen in de gang. Een quote van Spinvis aan de voordeur. Gaandeweg ontdekten we veel andere muzikale details: een gitaar aan de sleutelhanger, zelfportretten van o.a. Frank Black in de wc, confituur Smashing Pumpkins, … De B&B ademt muziek, zonder dat het geforceerd voelt. Je wandelt binnen in het huis van een muziekliefhebber, zonder dat je een museum gevoel hebt.

Dit vind ik typisch voor deze B&B ervaring: zelfgemaakte confituur met een originele naam en op een mooi etiket.

Met vier in bed

Ik las in een interview dat Bart en Eva talloze afleveringen van ‘met vier in bed’ hebben gezien als een soort van research. Dat merk je, vind ik. De kwaliteit van de bedden, een eigen badkamer, goed verduisterde kamers, aandacht voor duurzaamheid, … . Ze werken met kwaliteitsvolle materialen en houden van mooie dingen. Van de kopjes voor de koffie tot de drinkbekers in de kamer, de heerlijke bedden, mooie spreien: alles ziet er mooi uit en is kwaliteitsvol en duurzaam.

Vijf kamers: voor elk wat wils

De B&B is vrij groot met vijf kamers. Bart en Eva wonen zelf aan de overkant van de straat. Je hebt keuze uit de Blues Room, Jazz Room, Electronic Room, Glamrock Room en de studio Icelandic. Wij kregen de grote Icelandic Room: een heel ruime zolderkamer met bed, kitchenette, zetel, tafel en ruime badkamer. Wij waren vooral onder de indruk van de badkamer: een bad en inloopdouche naast elkaar. Wat een logische keuze! Als wij ooit geld genoeg hebben voor een nieuwe badkamer gaan we dat ook doen.

Een blik in de andere kamers leerde ons dat deze ook prachtig zijn, alleen wat kleiner.

Kleine concertzaal

De ontbijtzaal kunnen ze op een vrij simpele manier ombouwen tot een concertzaal voor een veertigtal personen. Artiesten uit binnen – en buitenland passeerden er al de revue. De goede connecties van Bart met zijn 30 jaar ervaring in de muziekwereld helpen hier natuurlijk. In juni gaan wij naar Jim White kijken!

Comments

  1. SVRine says:

    Supertof zeg! ? Goed dat je er zo van genoten hebt!

  2. Evi says:

    Lijkt me zalig te zijn daar! Ik onthou dat adresje 🙂 En inderdaad superfijn dat jullie er zo van genoten hebben!

  3. zwartraafje says:

    Wat een leuk concept. Die lyric van Björk pas uiteraard bij het thema van jullie kamer. Maar ik vind het vooral heerlijk dat die liefde voor muziek ook aan de tafel is terug te vinden. Vaak zijn het net die kleine details die het geheel nog mooier maken hé.

Geef een reactie