Terrasklap: de kapper

Wanneer ik met vriendinnen op een terras zit, gaat het vaak snel over verzorging. En ik blijk even vaak de slons te zijn. “Je moet je toch een beetje verzorgen hoor Nina.” Een uitspraak die mijn moeder ook regelmatig doet.

“Om de zes weken moet ik naar de kapper voor mijn uitgroei.”

Ik ga ongeveer 2 keer per jaar naar de kapper. Voor de puntjes. Vroeger ging ik nochtans wel vaak. Als tiener en twintiger kleurde ik mijn haar veel, in alle kleuren ros/blond/bruin. Maar sinds ik de eerste keer zwanger was niet meer. Ik heb ook weinig grijs haar. Allez, dat denk ik toch.

160 euro betaalde een vriendin vorige week bij de kapper: voor knippen en kleuren. Dat past echt niet in mijn budget.

Zelfs 50 euro gewoon om te knippen probeer ik te vermijden. Mijn haar is nu lang en krult een beetje. Maar een echt ‘coiffure’ zit er niet echt in vrees ik. Ik probeer zo lang als het kan mijn lang haar te houden. Voor Think Pink eigenlijk. Al weet ik niet of ik al in de buurt ben van de vereiste lengte hiervoor. En hoe dichter dat punt komt, hoe meer ik schrik heb van een pittig kort kapsel. Wanneer ben je eigenlijk te oud voor lang haar? Vroeger associeerde ik lang haar altijd met jong zijn, maar nu ik zelf de veertig nader zie ik het precies toch niet zitten om mijn haar af te knippen. Het is zo gemakkelijk om het op te steken of een staartje te doen.

In mijn klas zitten allemaal gestylde vrouwen die duidelijk meer tijd hebben of hier meer tijd in willen steken dan ik. Zij lijken nooit vettig haar te hebben. Het ligt altijd perfect in model. Ik kijk er vol bewondering naar, maar kan mijzelf niet motiveren om ’s morgens vroeger op te staan om mijn haar te brushen of stylen. “Wat is dat mama?” vroeg mijn zoon toen hij de haardroger zag. Bij het strijkijzer zei hij dat ook. Maar dat is een ander verhaal.

Comments

 1. Dat kan ik er ook niet aan geven… Ik heb gelukkig een ‘kennis’ die mijn haar af en toe bijknipt, voor een uiterst mooie prijs 🙂

 2. Liese says:

  Vroeger was dat ook zo bij mij, ik droogde nooit mijn haar. Sinds ik daarmee begon vind ik het wel veel mooier en voel ik me beter. Het is ook echt niet veel werk extra. Ik nader ook de 40 en ben ook niet van plan om mijn haar kort te knippen.

  1. Nina says:

   Merci voor de tip!

 3. zwartraafje says:

  Oh, maar dat is herkenbaar hoor. Ik gebruik mijn haardroger eigenlijk om het ontdooien van de diepvries wat te versnellen. ’s Avonds na het douchen stap ik gewoon met klam haar in mijn bed én dan sta ik ’s ochtends op met krullen. Op dat vlak heb ik blijkbaar geluk. Langs de andere kant wanneer het er niet deftig uitziet kan ik het (vermits ik lang haar heb) gewoon snel even opsteken. Dat lange haar zorgt er ook voor dat ik niet zo vaak naar de kapper moet. Nu er steeds meer grijze highlights in mijn haar opduiken laat ik het wel eens verven. Maar dan wel in lokken zodat ik geen rekening moet houden met uitgroei. Tot nu toe lukt dat goed en ben ik er met twee bezoekjes per jaar vanaf.

  1. Nina says:

   Hahaha! Bert om zijn t-shirts te drogen.

 4. Evi says:

  OMG 160 euro voor de kapper, dat gaat toch ook hier het budget flink te boven. Ik ga wel regelmatig maar dat is vooral omdat het model snel uit mijn haar is. Dus heb ik nu besloten om het ook wat langer te laten worden en wat minder vaak naar de kapper te moeten gaan 🙂 De haardroger kent Tuur omdat ik er zijn haar vaak met droog. Het strijkijzer daar maakte hij ook pas recent kennis mee 😉

 5. Goofball says:

  160 euro voor de kapper…..Zot zeg!
  Mijn kapsel is wel beetje bij beetje aan het verkorten maar niet te drastisch omdat ik toch ook niet te vaak naar de kapper ga. Max 4 keer per jaar. Net genoeg om dan duidelijk verschil te maken na een knipbeurt en commentaar te krijgen op het werk :p.

  De haardroger heb ik onlangs teruggevonden en gebruikt om de diepvries die te aangekoekt was om nog goed te sluiten, sneller te ontdooien. Zo is dat ding nog eens nuttig gebruikt.

  …styling, make-up, “outfit of the day”…het is ook allemaal niet aan mij besteed.

 6. LeenVdb says:

  Ik knip mijn puntjes zelf. En één keer per jaar ga ik naar de kapper om er terug wat model in te krijgen. De lengte is al jaren ongeveer hetzelfde, daar blijven ze af 🙂 Brushen, stylen, ik doe daar allemaal niet aan mee, is trouwens absoluut niet goed voor uw haar anyways! Ik was mijn haar, ga er rap met de haardroger door (’s winters, ’s zomers gebruik ik dat ding ook niet), borstel en KLAAR. Zoveel tijd mee uitgespaard, haha!

Geef een reactie