Gezien en goedgekeurd: WONDERPARK

Gert Verhulst zei onlangs in de podcast WTTAA dat hij als kind al droomde van een eigen pretpark. Kleine Gert bouwde parken met Lego en tekende attracties in zijn imaginair park. Net als het hoofdpersonage in de nieuwe film Wonder Park. June is een klein meisje dat houdt van tekenen en techniek. Ze heeft heel veel fantasie en leeft zich, samen met haar mama, creatief uit. Wanneer haar mama ziek wordt, verandert alles.

Het verhaal

In de film zie je hoe een klein meisje omgaat met verdriet en angst, op een grappige en laagdrempelige manier. Ik denk dat heel veel kinderen en zelfs jongeren zich gaan kunnen identificeren met deze film en hier zelfs kracht kunnen uit putten. Het thema van de film klinkt zwaar en is het ook, maar dit wordt gecompenseerd door de grappige dialogen en de flitsende beelden. Het is bijwijlen een ontroerende film, manlief en ik hebben alletwee een traan gelaten en ik heb verschillende keren luidop gelachen met de spitse dialogen.

De acteurs 

Wij mochten naar de première van deze film omdat mijn man een kleine rol in deze film speelde, hij sprak enkele stemmetjes in. Blijkbaar zolang geleden dat hij zich niet meer kon herinneren welke personages hij gespeeld had.  Tine Embrechts, die een hoofdrol in de film heeft, bekende tijdens de interviews dat ze zich ook niet zo veel van de film herinnerde. Dat komt ervan als je veel rollen speelt natuurlijk.

Charlie Van den Begin en Peter Van den Begin waren de ‘hoofdattractie’ op de Rode Loper. Charlie speelt het hoofdpersonage June en Peter speelt haar vader. Een speciale situatie, waardoor zij natuurlijk wel nog wisten welk personage ze speelden 🙂  Charlie blijkt een wereldwijze, vlotte, mooie jonge vrouw te zijn. Wel even schrikken toen ik las dat ze nog maar 13 jaar is. Ik was op die leeftijd nog een kind en geen jongedame in een broekpak. Cinevox interviewde hen.

Gezien en Goedgekeurd

Er zaten kinderen en jongeren van alle leeftijden in de zaal. Bij het buitengaan hoorde ik alleen maar positieve geluiden:  ‘de max/cool/wijs/ … ‘ vonden. Onze kinderen zijn eigenlijk een beetje jong voor deze film, maar ze hebben er wel met volle teugen van genoten. Hugo van vijf beleefde alle emoties heel intens (in het echte leven ook). Hij sprong op een bepaald moment ook recht en riep: “oooh dit is spannend, ik durf niet meer te kijken.” En Walter van 3 jaar zijn verdict luidde: “ik vind het echt een keigrappige film.”

Welke tekenfilms vinden jullie een aanrader voor (kleine) kinderen?

Geef een reactie