Bloginterview: bloggers Renilde en David

Vorig jaar organiseerde ik twee keer een BlogCocktail/Instameet met Renilde  Rommens. We wonen meer dan 100 km van elkaar vandaan, zij in West-Vlaanderen en ik in Vlaams-Brabant, en toch horen/zien we elkaar meer dan ik mijn vrienden uit mijn regio zie. We leerden elkaar kennen via enkele blogmeetings en ik ben een trouwe lezer van haar blog. Ondertussen ontmoeten onze mannen elkaar ook en zij komen ook goed overeen. Toen ik Renilde voorstelde om haar te interviewen over haar blog stelde ze een dubbelinterview met David voor. Terwijl ik nooit aan David gedacht had als blogger. En de man heeft zelfs twee blogs.  Mijn man, ook al een blogger, nam ik mee om de foto’s te maken. Een bloggersonderonsje dus.

Renilde en David

De start

Renilde en David zijn eigenlijk vanuit praktische overwegingen en vanuit hun bijberoep gestart met hun blog.  David over mediteren en Renilde om haar zelfgemaakte juwelen in de kijker te zetten. En toch zijn het geen commerciële blogs. Bij David zit er vaak wel een commercieel randje aan, als hij op het einde van een verhaal verwijst naar een meditatieles die hij organiseert bijvoorbeeld.

Mediteren met David en Omnipleasant zijn de blogs van David. Mooi Ding is de blog van Renilde.  “David heeft de naam verzonnen omdat ik mooie dingen maak.” David: “en omdat je een mooi ding bent.”

Renilde: “Ik startte in dezelfde periode als het eerste Boost Your Positivity blogproject en dat was het ideale startmoment omdat ik zo direct een hoop boeiende bloggers leerde kennen.”

Bloggen mag geen verplichting worden

Sindsdien heeft Renilde ik niet meer meegedaan aan bloguitdagingen. “Bloggen mag geen verplichting worden.” Het gaat voor hen allebei vooral om het plezier van het schrijven en van het delen van verhalen. David: “Ik schreef als tiener al eigen magazines en verzon toen al verhaaltjes en dat ben ik eigenlijk blijven doen.” Renilde is lerares Engels/Nederlands, maar blogt alleen in het Nederlands.  Renilde heeft geen focus, ze blogt over alles wat haar interesseert en vindt het ook niet nodig om de blogposts in bepaalde categorieën te stoppen. David heeft wel een Engelstalige en een Nederlandstalige blog. Waarom Engels? “Omdat hij veel internationale vrienden heeft en het zelf jammer vindt als hij hun verhalen niet kan lezen als ze in hun moedertaal schrijven.”

David

Lezen en gelezen worden

Renilde leest zelf ook graag blogs die over vanalles gaan en minder gespecialiseerde blogs. “Ik lees zelf vooral blogs die aansluiten bij mijn eigen visie en levensstijl en hou niet van berekende bloggers of posts die overduidelijk gesponsord zijn. Om mij echt als lezer betrokken te voelen wil ik meer weten over die persoon zelf.”

Krijg je veel reacties op je blogposts? “Ik merk zelf dat ik vooral reacties krijg als ik schrijf over zaken die fout lopen, authenticiteit en herkenbaarheid zijn voor mijn lezers ook belangrijk denk ik.  Ik reageer zelf eigenlijk heel weinig op andere blogs.” De meest gelezen blogpost van David was ook een heel persoonlijk verhaal over een moeilijke periode en chronische pijn dat hij onlangs deelde. En toch is het steeds gelardeerd met humor, dat  vindt hij ook essentieel bij de blogs die hij leest en in zijn eigen feed.

Weten jullie wie jullie lezers zijn? Renilde aan David: “kiekt je gie wie dat er kiekt?” Allebei blijken ze geen flauw idee te hebben hoe ze dit moeten checken. En dat willen ze dus overduidelijk ook niet bijhouden.

Mooi Ding is een lifestyle blog en zeker geen mamablog. “Ik ben moeder, maar ik ben niet alleen maar mama. Ik wil niet dat zij mijn invulling van mijn leven zijn. Ik ben ook gewoon Renilde. Je bent moeder voor altijd, maar je kunt niet voor altijd over hen blijven bloggen.” De dochters van Renilde en David zijn 9 en 11 jaar en reageren zelf erg kritisch op de blogposts en IGposts van hun ouders. “We vragen hen altijd of we foto’s mogen nemen en of we ze mogen posten. Ze zijn oud genoeg om daar een mening over te hebben.”  Renilde vertelt graag over haar eigen leven op haar blog, maar ze vindt het ook belangrijk en essentieel om de privacy van anderen te beschermen.

Offline

Renilde: “ontmoetingen met andere bloggers of IGers vind ik het geestigste”.  Renilde organiseert zelf regelmatig Instameets in Roeselare en komt regelmatig naar de door mij georganiseerde BlogCocktails. “Offline ontmoetingen zijn natuurlijk altijd een gok, want je kan iemand nog zo interessant vinden online, offline kan dat al eens tegenvallen.”  Renilde volgt ook vooral blogs van mensen die ze in het echte leven ook kent.

IG queen

Blogger Lieselot noemde Renilde onlangs de Queen of IG. Ze heeft dan ook bijna 2000 volgers op Instagram en dat aantal blijft groeien. Maar, ook hier geldt: “ik wil echt geen speciale moeite doen om meer volgers te bereiken.” Renilde heeft nochtans geen gestilleerde feed met allemaal perfecte foto’s en de juiste filters erop: “het gaat mij meer om de authenticiteit.”

Renilde

We hebben urenlang aan tafel gezeten, heel lekker en veel te veel gegeten (buk sta bie zoals Bert zegt) en toen kwam er nog een stuk taart. Twee stukken zelfs. En ik dronk voor het eerst in mijn leven koffie, en vond dat lekker. En het ging veel over ‘smoetbuzzen‘.

Weeral een heerlijke offline namiddag, waarvan ik een deeltje nu digitaal mag delen.

Bloginterviews:

Foto’s: Bert Huysentruyt

Comments

 1. Virginie says:

  2 mooie mensen met een gouden hart dat ik via IG leerde kennen! Leuke post om te lezen…

  1. Nina says:

   Wat lief!

 2. Sin says:

  Heerlijk interview. Fan van deze twee toppers! ?

  1. Nina says:

   Ben jij familie van David?

 3. Oh, wat vind ik dit een geweldige rubriek! En heerlijk, die offline namiddagen. Meer van beide!

  1. Nina says:

   Absoluut! Moeten wij ook nog eens doen hé! Veel beterschap daar.

   1. Ja, zeker!
    Zijn er binnenkort nog Blogcocktails gepland?

    1. Nina says:

     Sowieso 15 juni in Kortrijk!

     En hopelijk nog eentje ervoor.

     1. Staat genoteerd in mijn agenda!

Geef een reactie