Vijf blogs die ik graag lees

Ik hou van bloggen en lees zelf ook graag blogs. Er zijn zoveel blogs als er boeken in de bib zijn, voor elk wat wils dus. En daar heb ik een selectie uit gemaakt. Ik merk dat ik zelf graag dingen lees die in mijn kraam passen. Dat is natuurlijk hetzelfde als met magazines, ik lees heel graag de Humo en de roddelboekskes en veel minder de Flair bijvoorbeeld. Soit, dit zijn vijf blogs die ik heel graag lees. En er staan er zeker 15 andere niet in, die update volgt dus snel.

Hoe volg jij andere blogs? Ik tegenwoordig via BlogLovin’ en via Facebook en Instagram.

Anneliefs

Annelies schrijft in de eerste plaats over zelfzorg. Ze begon te schrijven toen ze herstelde van een haar burn-out en zelfzorg blijft haar focus. Op een hartverwarmende en inspirerende manier. Goed geschreven ook. Anneliefs wil leren lief zijn voor zichzelf en ik ook.

Finding Mini Me

Dit is de blog van mijn man Bert. Een foodblog over low carb/no sugar eten. De heerlijke gerechten die hij hier post mag ik altijd voorproeven. Hij heeft zelfs een slaatje naar mij vernoemd. Bert is ook fotograaf en maakt voor zijn blog heel mooie foodfoto’s, en voor mijn blog maakt hij prachtige foto’s van o.a. onze kinderen. De foto bij deze blogpost is ook van zijn hand!

Bert n Breakfast

Ik schreef al eens over deze blog en interviewde Bert ook voor mijn eigen blog. Bert schrijft heel vlotte en goed geschreven columns en interviews in de Krant van West – Vlaanderen. Ik moet vaak iets wegpinken als ik zijn posts lees. Herlees ook regelmatig stukjes. En lees stukjes voor, altijd een goed teken.

Shout your heart out

Lieselot verwoordt het zelf het best. “Ze schrijft over de alledaagsheid in al zijn schoonheid.  De kleine dingen die haar gelukkig maken.  Hier en daar een kritische -meestal zelfkritische- noot en veel gerelativeer. “ Past volledig in mijn kraam. En vooral de humoristische manier waarop en de vlotte schrijfstijl van Lieselot spreken mij aan. Ze heeft een manier om naar alledaagse dingen te kijken die ik heel erg apprecieer.

Emoshit

De zussen Theunynck, Zita en Sarah, schrijven allebei hilarische teksten. Je kunt hun stukken regelmatig in Charlie Magazine lezen. En soms zorgen ze ook voor een hype, zoals de shitty dinners. Hun vader was vroeger een collega van mij: een belezen inspirerende man die zijn schrijftalent dus duidelijk heeft doorgegeven.

Dankzij het volglijstje van Joni (een blog die in de volgende update zeker een plekje krijgt) leerde ik onlangs enkele leuke blogs kennen. Hopelijk kan ik jullie ook inspireren om ergens anders te gaan lezen.

Ik doe momenteel mee aan 40 dagen bloggen en ook hier leerde ik enkele leuke blogs kennen. Ik ga vakantie moeten nemen om al die posts te lezen.

Comments

 1. liese says:

  thx! Zo lief! x

 2. Goofball says:

  bedankt om te delen, ‘k zal die blogs zeker eens gaan bekijken.

  1. Nina says:

   Eind deze week ga ik er weer 5 delen!

Geef een reactie