Inspiratie voor regenachtige dagen met kinderen

Omdat deze krokusvakantie regenachtig is en precies ook blijft, selecteerde ik enkele leuke indoor activiteiten om met kinderen te doen. Onze kinderen zijn 3 en 5 jaar.

In de paasvakantie en in de grote vakantie gaan ze enkele dagen op kamp, maar daarvoor vind ik de krokusvakantie te kort. Ik ben leerkracht en ben dus thuis in de vakantie, maar mijn lessen moeten voorbereid worden en ik probeer in de vakantie ook achterstallige administratie in te halen. En te slapen, vooral te slapen. Onze zoon maakt ons elke nacht verschillende keren wakker en wij zijn uitgeput. Conclusie: onze kinderen gaan enkele dagen naar mijn schoonouders tijdens de vakantie. Maar, ze zijn natuurlijk ook gewoon thuis en dat is meestal heel gezellig. Maar, onze jongens zijn hevig en produceren veel volume, daarom proberen  wij ze zoveel mogelijk in de tuin te laten spelen. Op regenachtige dagen wil ik meestal kost wat kost vermijden dat ze elkaar in de haren vliegen en het speelgoed door de kamer vliegt. Ik hou er ook niet van als de televisie een ganse dag aanstaat, dus zoeken we vertier buitenshuis.

Muziek, Film of Theater

De jongens zijn nu oud genoeg om al eens naar de cinema of het theater te gaan. Mijn man, hun vader, toert momenteel met een kindertheatervoorstelling en daar zijn ze grote fan van. In principe is deze muziektheatervoorstelling voor kindjes van 6 tot 12 jaar. www.badaboem.net. We gingen ook al naar een voorstelling van Kapitein Winokio: fantastisch voor ouders en kinderen. Radio Oorwoud vonden zij ook heel leuk, al had ik het gevoel dat dit eerder voor iets oudere kinderen is. We gingen onlangs naar een film van het JEF filmfestival, en ik vond 1u21 min voor een kinderfilm voor kindjes vanaf 3 jaar net iets te lang.

De Vleugelfabriek

In de krokusvakantie opent de Vleugelfabriek opnieuw haar deuren. Normaal is dit kinderparadijs alleen open op zondag, maar in de vakantie kan je er vrijdag en zaterdag ook terecht. Je kunt er als ouders op het gemak iets drinken en bijbabbelen terwijl de kinderen naar hartelust ravotten op de koer of spelen met het (retro) speelgoed. Mooi en leuk om mee te spelen.  Ze kunnen er winkeltje spelen en met poppen, auto’s of kranen  verhalen verzinnen. Boeken lezen. Fietsen. Rolschaatsen.  Pingpongen. Kickeren. Krijttekeningen maken.  En aan het klimrek halsbrekende toeren uithalen. Ik schreef er deze zomer al een review over.

Musea

Het legermuseum is voor alle kinderen groot en klein een goed idee. Er is veel te zien, de kinderen kunnen er goed rondlopen en vinden het allemaal fascinerend. De prijs is ook een pluspunt. Ik schreef enkele jaren geleden een review over het museum.

Het dinomuseum in hartje Brussel is ook een schot in de roos. Kleine kinderen lopen er gewoon door de gangen en kijken links en rechts naar de dino’s, grotere kinderen kunnen het educatieve luik beter waarderen.

Hebben jullie nog leuke tips? 

Uit het archief: 

  • http://www.missbliss.be/2018/04/01/5-tips-uitstappen-kleine-kinderen-op-regenachtige-dag/

________________________________________________________________________________________________________________

40 dagen bloggen

Vandaag is het de eerste dag van 4O Dagen Bloggen: een initiatief van Kathleen van de blogs Tuttefrut en Verbeelding. Hier vind je wat deze blogchallenge inhoudt en hier wie er mee doet. Benieuwd of ik het deze keer langer dan een paar dagen volhoud!

Geef een reactie