Mijn boekenstapel – januari 2019

“Nina zwijgt alleen als ze aan het lezen is.” Mijn moeder zei dit meer dan 30 jaar geleden over mij en dat klopt nog steeds. Ik lees graag, veel en alles. Wachten bij de dokter vind ik zelfs aangenaam omdat ik dan ongestoord kan lezen in een arsenaal aan boekjes. 

Wij hebben een abonnement op De Standaard en Humo en ik krijg via familie Dag Allemaal, Knack, Nina en Nieuwsblad Magazine. Daarnaast koop ik regelmatig andere magazines en kranten.  Maar, daarover gaat het hier dus niet. Wel over de boeken die ik de voorbije maand las.

Dankzij de kerstvakantie en mijn nieuwe e-reader heb ik veel gelezen in de maand januari. De kinderen zijn nu 3 jaar en 5 jaar en ik heb de voorbije 5 jaar echt gevreesd dat ik nooit meer een boek ging kunnen uitlezen. Ik kon mij niet concentreren door het slaapgebrek en had er geen tijd noch goesting in.  Maar mijn lijstje van de voorbije maand voorspelt veel goeds voor mijn leesstapel van 2019.

Die nieuwe e-reader is echt het beste cadeau dat ik ooit gekregen heb! Hij past perfect in mijn handtas en mijn rug is mij ook dankbaar nu ik geen boeken meer meesleur op de trein. Soms heb ik spijt dat ik niet meer dagelijks naar Antwerpen pendel, die leestijd was echt heerlijk.

Big Little Lies van Lianne Moriarty was één van de weinige boeken waarvoor ik vorig jaar wel de tijd voor nam.  Ik kreeg er zelfs een leesboost van en verslond al haar boeken. In januari las ik Nine Perfect Strangers in een recordtempo.  Het boek leest als een onderhoudende televisieserie en ik ben ervan overtuigd dat de televisie-adaptie weer een succes zal worden, net als Big Little Lies.

Normal people van Sally Rooney. Je mag de hype omtrent dit boek gerust geloven. Ik heb er echt van genoten. Gehuild en gelachen terwijl ik aan het lezen was.  Op Goodreads schreef ik dit: I adore reading books by Irish authors like Maeve Binchy and Cecilia Ahern. And this one was right up my alley.  It’s a simple love story. Well, love stories are never simple are they? Simple as in: there are no spectacular plot twists and that’s fine by me. I absolutely loved this book. I learned a lot about myself and the way I communicate by reading this book. Nobody’s normal I guess.

Voor het eerst in twee jaar postte ik weer iets op Goodreads trouwens. En jij? Zit jij op Goodreads?

Yoga met Evy heb ik gekocht in een sportwinkel. Dat leek mij het meest haalbare voor dit jaar. Verder nog geen commentaar vrees ik.

Het boek zonder tekeningen en de boeken van Tip de Muis zijn hier torenhoog favoriet bij de kinderen. Tips voor kinderboeken zijn altijd welkom.

The moment van Douglas Kennedy ligt al een hele tijd op mijn nachtkastje. Sinds ik The pursuit of happiness las ben ik grote fan van de auteur.  Dat is een prachtig liefdesverhaal waar je compleet in kan verdwijnen. Tranen met tuiten heb ik gehuild. En ik denk dat het weer die kant opgaat.

Momenteel ben ik twee gehypte boeken tegelijk aan het lezen, maar ik lijk maar niet op te schieten. De geniale vriendin van Elena Ferrante en De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Twee ‘wijvenboeken’ zoals dat onrespectvol heet. To be Continued.

Comments

 1. Moederschip says:

  Super dat je ook op de e-readertrein gesprongen bent! Ik ben al 6 jaar fan en lees zelden nog een papieren boek. Fan van Liane, schuldig! Deze maand ook haar laatste gelezen maar ik vond het eigenlijk één van haar mindere boeken. De verhaallijn kon me niet zo boeien, hoewel de karakters weer helemaal tot leven kwamen. Ik kijk uit naar haar volgende 🙂

 2. Evi says:

  Ik heb intussen bijna vier jaar een e-reader en ben daar nog steeds zo content van. Als ik ’s nacht niet kan slapen lees ik daarop. En dat ding zit elke dag steevast in mijn handtas: moet ik ergens even wachten, dan kan ik lezen. En je kan zoveel boeken tegelijkertijd meenemen, het weegt amper iets 🙂 Al kies ik zo nu en dan toch ook nog eens voor een papieren boek. Die geur en het gebeuren van een pagina om te slaan, dat blijft toch iets magisch hebben!

  1. Nina says:

   Ik heb er ook al van genoten! Ben wel een beetje geschrokken van de prijs van de boeken, had gedacht dat dat goedkoper ging zijn.

 3. Séverine says:

  Goodreads heb ik ook terug ontdekt na een lange pauze! ? Fan hier van Leanne Moriarty, ik hoop er eens een blogpost over te kunnen schrijven. Een e-reader is niet aan mij besteed, ik hou van het tastbare en de al dan niet kleurrijke vormgeving van een boek. Een Dwarsligger (boek in mini-formaat) kan ook plaats besparen! Het aanbod daarin is natuurlijk minder groot..

  1. Nina says:

   Toen ik nog met de trein pendelde las ik inderdaad regelmatig Dwarsliggers. Ik had ook nooit gedacht dat een e-reader iets voor mij zou zijn 🙂

Geef een reactie