Kinderpraat 5: Walter en Hugo babbelen over het leven

Kinderpraat. Wij hebben sinds september twee kleuters in huis die zelden stoppen met babbelen. Vaak zijn dat grappige gesprekken, te vaak vergeet ik het op te schrijven. Gelukkig heb ik deze wel onthouden. 

De kinderen van een foodblogger haal je er zo uit. 

 • ” Waarom maak jij geen foto van dit eten papa?”

Onze zoon eet al meer dan 2 jaar geen groenten en fruit. Hij heeft er zelfs schrik van en springt achteruit als hij fruit of groenten ziet.  Argumenten worden vakkundig gecounterd: 

 • “Toch raar he mama dat mijn vriend wel veel groeten eet en ik groter ben dan hij.”  In dezelfde categorie. “Waaw Hugo, jij bent sterk.”  “Ja hé, en dat zonder soep te eten.”

Onlangs kocht ik speculaaspasta omdat het in een mooi glaasje van de Sint zat. Toen Waltertje ’s morgens bleef zeuren voor Sinterklaaspasta heeft Bert heel lang gezocht tot hij snapte waarover het ging. 

 • En we moesten vooral hard lachen toen Hugo vroeg: “heu?  Er bestaan ook koekjes van speculaaspasta, ofwa?” (toen hij op het glaasje van de speculaaspasta keek…)

De broertjes maken vaak ruzie en Walter durft dan te bijten en Hugo pijn te doen. Op een dag was hij het beu. 

 • “Ga morgen gewoon een nieuwe broer in een andere winkel kopen aub.”

Walter heeft ineens een voorkeur voor bepaalde kledingstukken. Dit verandert elke dag en het is ook niet altijd duidelijk waarover het gaat en zeker niet waarom hij een bepaalde keuze maakt. 

 • “Ik wil alleen mijn coole schoenen aan. Mijn cooooole schoeoenen . x10

Voor zijn verjaardag kreeg Walter een verkleedkoffer omdat hij zich heel graag verkleed. In piraat, in Sint, in Spiderman, … . 

 • En ook in Iderman (Ironman) en Carwash. Die laatste is een afleiding van Star Wash, wat code is voor Star Wars.  Je moet het weten hé.

De jongens gebruiken zoveel mogelijk piemel, kaka,kontje, pipi en alle varianten daarop. 

 • Toen Professor Hugo aan zijn kleine broer vroeg, “weet je wat 0 betekent Wally?” Kreeg hij een duidelijk antwoord. “Ja Hugo: kaka!”
 • “Dat is kak hé mama.” “Walter, stop er nu mee.” En dan een klein stemmetje: “Ik zei: Kaktus hoor mama.”
 • En op de bus kreeg de buschauffeur een enthousiaste: “Dag Mijnheer Scheetje”.

Tijdens diezelfde busrit

 • “Mama, is hier wel genoeg plaats voor jou? Want  jij hebt een dikke poep hé” “Maar papa heeft nog een veel dikkere poep hé.”

Nog meer kinderpraat: 

Comments

 1. Evi says:

  Heerlijk! Bij mijn zoon van bijna 5 is het ook nog veel van pipi en kaka en hij sprak ook al wel eens iemand aan met “Dag mijnheer kontje”. Dat van die nieuwe broer te kopen in een ándere winkel is wel inventief… 🙂

 2. GE-NI-AAL. Wat een heerlijke kinders hebt ge toch. En ‘mijnheer scheetje’… hij heeft toch maar mooi mijnheer gezegd, hé! 😀

  1. Nina says:

   Ik kon alleen maar lachen ?

 3. Evi says:

  Zalig! Dag meneer scheetje 🙂

 4. Els says:

  Hahaha heerlijke kinderpaat! Mijnheer scheetje en dikke poepen :-D. Mijn dochter verweet mij gisteren nog dat ik een dikke kop heb op foto’s…

  1. Nina says:

   Hier ook: “kijk eens mama, hier sta je echt superdik op.” Leuk hé.

 5. Goofball says:

  Ze zijn super grappig. Waarom neem jij nu geen foto van het eten: wel confronterend eh?
  En ik zei kaktus…haha goed geprobeerd.

  1. Nina says:

   Kinderen zijn vaak een heel confronterende spiegel 🙂

Geef een reactie