Mijn ❤️ voor magazines

Ik❤️ Magazines: altijd en overal.

“Nina zwijgt nooit, behalve als ze leest.” Dit zei mijn moeder al toen ik klein was en dat geldt eigenlijk nog altijd. Ik verslond als kind al boeken (een zevental per week), tijdschriften en kranten. Zolang ik mij kan herinneren, lees ik heel graag en heel veel tijdschriften. Bij mijn Maraine de Story, bij de buurvrouw de Libelle, bij oma en opa Knack en Humo. Mijn zakgeld ging in de jaren ’90 op aan Tina en de Joepie. Als student verminderde mijn liefde voor tijdschriften niet. Integendeel. Ik had er niet echt het budget voor, dus kocht ik stapels tweedehands tijdschriften bij een Brusselse boekenwinkel. Die waren meestal nieuw, maar gewoon van een maand ervoor ofzo. Zo kon ik Cosmopolitan, Elle, Vogue, … lezen voor een prikje.

Mijn stage deed ik bij de Belgische federatie voor Magazines en mijn thesis schreef ik over de tijdschriftenmarkt in Vlaanderen. Is er een toekomst voor de tijdschriftenmarkt in Vlaanderen? vroeg ik mij toen af.  Al jaren wordt het einde van de magazines aangekondigd: o.a. door de stijgende papierprijs, het blogs en dalende advertentie-inkomsten. Maar vooralsnog liggen de krantenwinkels vol tijdschriften. Ik schreef bijna twintig! jaar geleden dat magazines verder moesten kijken dan het tijdschrift alleen. En dat is vandaag uitgekomen. Met producten van Libelle,  Flair-dagen, The Wild Site van Humo … . Je krijgt er vaak ook iets bij als je een magazine, dat marcheert ook altijd.

Toen ik enkele jaren in Amsterdam woonde, was ik in het begin vaak eenzaam als ik niet aan het werk was. En toen piekte mijn tijdschriftenverslaving. Elke week verslond ik er stapels magazines, Belgische en Nederlandse. Linda was toen mijn favoriet. Grappige rubrieken, interessante interviews en mooie kleren en lifestyleproducten. Heerlijk. Ik ben vandaag nog altijd grote fan van dit blad. Mocht het niet zo duur zijn, ik kocht het elke maand. En dat geldt voor veel magazines.

Vandaag lees ik vooral  tijdschriften. Voor boeken ben ik vaak te moe. En de krant lees ik meestal op mijn telefoon.  Op dinsdag duik ik in de Humo, op woensdag koop ik Tv Familie en in het weekend lees ik heel graag de weekendkrant en de weekendbijlages van de kranten. Die bijlages vind ik echt tijdschriften de naam waardig.  En meestal lees ik ook nog de Knack van mijn ouders.  En de Dag Allemaal van mijn schoonouders. En Libelles van de bibliotheek. Toen ik pas zwanger was, nam ik direct een abonnement op Ouders van Nu. Nu heb ik geen abonnement meer, maar ik heb die exemplaren wel allemaal bijgehouden. Flow, hou ik ook graag bij.  En af en toe blader ik er nog eens in. En knip ik iets uit of maak er collages mee.

Ik lees dus echt wel een breed scala aan magazines en ben ook geïnteresseerd in bijna alle rubrieken. Met een lichte voorkeur voor de columns en voor de interviews.  Showbizz, politiek, sport,  royalty. Ik vind het allemaal interessant.

Vroeger droomde ik van een carrière bij een tijdschrift, maar ik was altijd te onzeker over mijn schrijfskills. En toen kwam ik in een andere sector terecht. Gelukkig heb ik nu mijn blog, mijn eigen mini-magazine. Een krantenwinkel of een koffiezaak met boekskes is ook lang een droom geweest, wie weet komt dat er ooit nog van.

Wat is jouw favoriete tijdschrift?  En waarom?

Drie jaar geleden bezong ik mijn liefde voor tijdschriften al eens: De dingen die mijn hart doen zingen

Comments

 1. fieke says:

  Ik heb zelf een abonnement op de Flow, en samen met mijn mama ééntje op Libelle. Voor mij zijn dat ook kleine gelukjes, even ongestoord een tijdschrift kunnen lezen. Minder inspannend dan een boek, en vaak heel inspirerend!

  1. Nina says:

   Absoluut!

 2. Literasa says:

  Toen ik na mijn bevalling weer thuiskwam, had Thomas een Flow voor mij gekocht… zalig!

  1. Nina says:

   Daar kan je in blijven bladeren he

 3. Els says:

  Ik lees ook graag vanalles en nog wat, maar dat tijdsgebrek soms he… Hier fan van Flow, Humo en de recepten van Libelle 🙂

Geef een reactie