Dankzij mijn blog

Toen ik in 2014 begon te bloggen had ik geen duidelijk plan of doel.

Het blogboek schrijft een missie voor, maar ver ben ik daar nooit mee geraakt. Manlief is ondertussen ook gestart met een blog, een foodblog  over low carb eten, en heeft al meer lezers op enkele maanden tijd dan ik ooit heb bereikt. Maar dat is een beetje mijn eigen schuld denk ik. Ik zou meer moeten bloggen, een duideljiker onderwerp moeten hebben en aan mijn schrijfstijl  moeten schaven.

Maar, dat komt wel. Ik probeer wel aan mijn blog te ‘werken’ en mijzelf als blogger te ontwikkelen door deel te nemen aan ‘Meststoffen voor jouw blog’, ‘Het blogboek’ te lezen, blogworkshops te organiseren en bij te wonen en vooral door veel blogs te lezen en te praten met andere bloggers. Dankzij de blogmeets en mijn eigen BlogCocktails heb ik ook al veel kunnen bijleren. Aan de theorie zal het dus niet liggen, nu nog de praktijk. Ik zou echt graag meer bloggen, maar het ontbreekt mij de laatste tijd gewoonweg aan tijd.  Het is bij mij een beetje met bloggen zoals met sporten. Ik krijg er energie van, en toch stel ik het steeds uit.

Dankzij mijn blog:

 • heb ik een mooi archief van de eerste levensjaren van mijn zonen.
 • sta ik regelmatiger stil bij hoe ik de dingen aanpak.
 • heb ik fantastische mensen leren kennen: Bert, Renilde, Lieselot, Evi, Sofie, David, Eline, Kelly, … .
 • krijg ik reacties van lezers die ik ken en niet ken en voel ik me vaak geïnspireerd en gesteund.
 • heb ik veel bloggers en blogs leren kennen en geniet ik van het lezen van het wedervaren van andere bloggers.
 • leer ik nieuwe plekken kennen: o.a. de Vleugelfabriek in Roeselare.

 

En jij? Wat heb jij aan je blog te danken?

 

 

15 Comments

 1. Isa

  22 september 2018 at 21:01

  Ik heb herontdekt dat ik heel graag schrijf en dat echt ontspanning is voor mij.

  1. Nina

   23 september 2018 at 06:45

   Dat is zeker een belangrijke!

 2. Moederschip

  23 september 2018 at 05:57

  Ik blog nog niet zo lang, maar geniet echt van die nieuwe contacten die je erdoor krijgt. Ook de herkenbaarheid van andere mama’s vind ik geweldig. Als het zover niet was (ik woon nog net in België), ik was al eens naar de blogcocktail gekomen 😉 Die Meststoffen ben ik ook aan het overwegen. De prijs houdt me toch nog wat tegen. Heb je daar veel nieuws geleerd?

  1. Nina

   23 september 2018 at 06:45

   Hey Sanne
   Meststoffen was niet echt veel nieuwe informatie voor mij, maar wel leuk om alles wat gebundeld te hebben. Het gaf mijn blog toch echt een boost. En de besloten Facebookgroep vind ik echt een meerwaarde. Daarvan zijn er ook regelmatig blogmeets die ook heel leuk zijn. Zal eens kijken om een BlogCocktail in jouw buurt te doen! Sowieso heb ik met Eveline uit Hasselt al een halve afspraak om er eentje daar te doen. Is dat ver voor jou?

   1. Moederschip

    25 september 2018 at 17:49

    Neen halfuurtje van mijn hometown dus heel goed te doen 😉

 3. fieke

  23 september 2018 at 12:22

  Bloggen heeft me vooral de laatste jaren veel gebracht, en vooral uit het contact met andere bloggers heb ik veel gehaald. Steun, herkenbaarheid, maar ook echte vriendschappen.
  De Blogcocktails (of andere blogevents) vind ik geweldig, omdat ze zo inspirerend zijn. En omdat ‘wij bloggers’ enorm veel gemeen hebben, en ik me bij zo goed als iedereen meteen op mijn gemak voel 🙂

 4. Hilde

  23 september 2018 at 16:21

  Heerlijk om te lezen hoe jouw blog jou zoal heeft verrijkt. Dat is hier niet anders. Ik ben als persoon geëvolueerd. Dat stilstaan bij kleine dingen herken ik zeer zeker ook. Ik heb er nu ook een aantal pennenvriendinnen aan overgehouden die ik ook al IRL heb ontmoet naast nog een aantal andere bloggers. Vooral die interactie vind ik altijd fijn.

  1. Nina

   23 september 2018 at 18:24

   Blogvriendschappen zijn heerlijk he.

 5. Evi

  23 september 2018 at 20:23

  Ik heb er ongelooflijk veel fijne nieuwe mensen leren door kennen, iets waar ik enorm dankbaar voor ben. En wat Fieke ook schrijft: je leert erdoor dat je er niet alleen voor staat, dat er nog mensen zijn die met dezelfde dingen worstelen als jij. Maar ik heb mezelf er ook beter door leren kennen, mijn schrijfstijl is geëvolueerd en ik weet beter welke dingen me wel en niet liggen. Ik heb er dus gigantisch veel aan te danken, maar die blogvriendschappen primeren toch 🙂

  1. Nina

   27 september 2018 at 15:35

   Mooi verwoord Evi!

 6. Goofball

  24 september 2018 at 10:29

  een paar vriendschappen, lokaal en internationaal en ook een geschreven log van mijn leven

  1. Nina

   27 september 2018 at 15:34

   Dat is een mooie opsomming!

 7. zwartraafje

  4 oktober 2018 at 13:04

  Ik blijf het heerlijk vinden dat ik via het bloggen zowel mensen leer kennen die een gemeenschappelijke passie hebben als mensen die mijn wereld net breder maken door me nieuwe zaken te doen ontdekken. Dat ik een plek heb waar mensen niet spontaan met hun ogen draaien wanneer ik het weer eens over boeken heb is natuurlijk ook een groot pluspunt.

  1. Nina

   7 oktober 2018 at 07:56

   Ooh wat een prachtige formulering.

Leave a Reply