Blotevoetenpad

” In onze blote voeten door modder wandelen!? Ik denk het niet.” Mijn oudste zoon en ik zagen een wandeling op een blotevoetenpad niet direct zitten. Schrik om onze voeten vuil te maken en ons pijn te doen.

Blotevoetenpad

In het natuurgebied Hem, net over de Franse grens, namen mijn schoonouders ons mee naar een Blotevoetenpad. In het Frans heet dit Les Vanupieds. Het was voor ons de eerste keer dat we op onze blote voeten door de natuur wandelden.  Na onze eerste terughoudenheid, lieten we ook onze schoenen achter aan de ingang van het pad. Tijdens de wandeling waren we allebei heel blij dat we toch  deelnamen. We hebben het zelfs twee keer gedaan.

Familie uitstap

Van onze 2 jarige kleuter tot mijn +60 jarige schoonouders, iedereen vond het een aanrader. Een kilometer lang, dus goed te doen voor iedereen. De ideale familie uitstap en een heerlijke zintuigelijke ervaring. Je wandelt over meer dan 50 verschillende texturen: houtskool, biercapsules, stenen, houtsnippers, boomstammen, een soort glas, kokos, gras, … . En dit langs een prachtig decor: een meer, koeien, fruitbomen, een bos, … . Op de foto’s zie je dat ik regelmatig gekke bekken trek als het kriebelt en soms zelfs een beetje pijn doet. Jammer dat de modderbaden gesloten waren, ik denk dat dit echt deugd had gedaan op het einde van de wandeling. Je schoenen kon je gratis achterlaten in een kastje aan de ingang.  Tip: neem een handdoek mee.

 

Verwonder je voetenpad

Ik kreeg via Facebook ook nog een tip voor een  Blotevoetenpad vlakbij waar wij wonen: het verwonder je voetenpad in de Plantentuin in Meise. 

Andere leuke uitstappen voor familie met kleine kinderen:

 

5 Comments

 1. Evi

  23 september 2018 at 20:21

  Lijkt me superleuk te zijn om te doen. En ik denk dat Meise intussen ook niet meer zo ver ligt van waar wij nu wonen, dus ik onthou die tip 😉

  1. Nina

   27 september 2018 at 15:35

   Laat maar weten, misschien kunnen we er een playdate van maken?

 2. Goofball

  24 september 2018 at 10:26

  ha, dat wil ik ook echt eens gaan proberen. Het komt er nooit van, maar lijkt me wel uniek om te proberen. Dat er een in Meise was, wist ik helemaal niet!

 3. zwartraafje

  4 oktober 2018 at 12:14

  Zo’n blote voeten pad heb ik nog nooit gedaan. Wel een leuk ideetje voor wanneer mijn nichtje en neefje wat ouder zijn. Oh en even iets helemaal anders dat rode kleedje is super mooi.

  1. Nina

   7 oktober 2018 at 07:57

   Merci!

   Echt heerlijk om te doen en je hebt er blijkbaar overal.

Leave a Reply