BlogHop: inspiratie en cadeautjes

 Welkom op de BlogHop: Vlaamse bloggers nemen je mee en overladen je met cadeautjes en inspiratie. Recepten, kinderpraat, tips & tricks voor je dagelijks leven, prachtige foto’s,  loopschema’s , grappige anekdotes, … passeren de revue. Bloggers uit uit alle hoeken van Vlaanderen tonen jou hun leven en hun visie. Laat je meeslepen.

MissBliss in het kort

Ik ben Nina, mama van Hugo (4) en Walter (2), vriendin van Bert en leerkracht NT2. Wij wonen in ons droomhuis in Grimbergen, een kleine gemeente in Vlaams-Brabant.

Enkele jaren geleden heb ik mij omgeschoold tot leerkracht en nu geef ik les Nederlands aan anderstalige volwassenen. (“Ze moeten flink luisteren hé mama, anders gaan ze nooit Nederlands kunnen.” Aldus mijn zoon.).

Zulke kinderpraat deel ik regelmatig op mijn blog MissBliss.be. Net als taalweetjes, blogtips en items voor leerkrachten NT2. Ik schrijf ook over wat mij opvalt en waar ik mee worstel als moeder en vrouw van 37 jaar.  Dit bijvoorbeeld: “relativeer, maar minimaliseer niet.” Of over de 7  principes die al sneuvelden sinds ik 4 jaar geleden voor het eerst moeder werd.

Win de Atlas van de Nederlandse taal

Bij een BlogHop horen ook cadeautjes. Je maakt kans door te reageren in de comments onder deze blogpost. De schiftingsvraag zal de doorslag geven: hoeveel blogposts zullen mijn man en ik deze maand Mei samen schrijven? Als er een exaquo is, geeft het tijdstip van de reactie de doorslag.

 

Atlas van de Nederlandse taal

Deze atlas is een hebbeding voor iedereen die van taal houdt. Boordevol weetjes, toegepitst op Vlaanderen en heel actueel, zelfs Astrid Bryan wordt erin geciteerd.

Waar ter wereld spreken mensen Nederlands? Wat betekent mijn familienaam? Ben jij een taalnazi of niet? Hoeveel dialecten bestaan er? Waarom ergeren we ons zo aan dt-fouten? … 

Eén van mijn favoriete radioprogramma’s Interne Keuken wijdde er een boeiend item aan.

Ik kreeg deze atlas voor mijn verjaardag van mijn broer cadeau. Een heel goed idee, helemaal op mijn maat. Maar, dat had ik zelf ook al gedacht. En ik had het boek  dus al zelf gekocht. Daarom maak ik er graag iemand anders blij mee.  Ben jij een taalliefhebber? Of misschien wel een taalpurist? Laat het weten in de comments hieronder en maak kans op de Atlas van de Nederlandse taal. 

De winnaar van de wedstrijd wordt begin juni verwittigd.

BlogHop

Hop naar Bert & Breakfast. De enige blog waarvan ik elke tekst lees, en soms herlees.  De blog waarnaar ik regelmatig link heb op mijn sociale media en op dit platform. Omdat Bert kleine en grote emoties zo mooi en raak kan verwoorden. Hij lijkt soms te schrijven wat ik denk en niet onder woorden kan brengen.  Zoals steeds zegt hij het zelf het best. “Ik vind het altijd moeilijk om een stempel te kleven op mijn blog. Eigenlijk schrijf ik over alles wat mij interesseert. Ik probeer daarin een gezonde mix te maken van series, tips, leuke weetjes, opvallende trends die er aan komen en persoonlijke verhalen. En dat evolueert, ja. Hoe meer mensen ik ontmoet, hoe breder mijn interesses soms gaan. Ik ben in de eerste plaats altijd op zoek naar een goed verhaal. En zeker met de komst van mijn kinderen, bekijk ik veel zaken wel vanuit een ander perspectief.”

Andere bloggers die aan de BlogHop deelnemen: VeroniqueLieselotteRenildeKelly, SofieEvi en Bert.

18 Comments

 1. v_bijengezoem

  1 mei 2018 at 19:43

  Bedankt voor dit initiatief, Nina !

 2. Resaarcle

  2 mei 2018 at 18:53

  Hoera, bloghop! Ik hop eens rond, altijd leuk!

 3. liese

  3 mei 2018 at 09:51

  ik gok op 10! en merci voor het initiatief!

  1. Nina

   5 mei 2018 at 19:35

   Ik noteer! Je bent de eerste deelnemer, dus de kans dat je wint is groot 🙂

 4. The Green Petrolhead

  3 mei 2018 at 11:43

  Leuk initiatief! Zo leer je in sneltempo wel veel nieuwe dingen kennen.

  1. Nina

   5 mei 2018 at 19:34

   Merci!
   Dat was de bedoeling, fijn dat het werkt.

 5. Evi

  6 mei 2018 at 15:49

  Dikke merci voor het initiatief! 🙂

  1. Nina

   7 mei 2018 at 13:20

   Ik hoop dat het wat oplevert he!

 6. zwartraafje

  8 mei 2018 at 15:24

  Wat een leuk idee! Het is precies alweer eventjes geleden sinds ik zo’n bloghop gevolgd heb en dat terwijl je er steeds wel minstens één of meerdere nieuwe blogs door ontdekt.

  1. Nina

   9 mei 2018 at 15:09

   Super!
   Neem zeker deel aan de wedstrijd. Je kunt een fantastisch boek winnen.

 7. v_bijengezoem

  10 mei 2018 at 14:52

  ah, mooi boek, ik zag het in de boekhandel liggen. Ik gok op 9 posts.

  1. Nina

   13 mei 2018 at 12:26

   Merci voor je deelname!

 8. Sofie

  20 mei 2018 at 16:04

  Toffe blog en tof boek! Ook actief in het NT2-domein en loving it 🙂 Ik gok op 12 posts!

  1. Nina

   20 mei 2018 at 20:27

   Ik noteer je deelname!
   Wat een fantastisch project is Goesting in Taal.

  2. Nina

   1 juni 2018 at 19:47

   Proficiat Sofie! Jij hebt gewonnen.

 9. Kristien

  30 mei 2018 at 14:28

  Maar alé! Hoe komt het dat ik dit nu pas ontdek. Ik hop wat rond! Nu nog meespelen vind ik wat vals spelen, ik kan gaan tellen he 🙂 Mijn communicatiecollega’s en ikzelf zouden ons anders wel amuseren met de atlas.

  1. Nina

   1 juni 2018 at 19:20

   OOh ja had nog mogen meedoen hoor!

Leave a Reply