Een uitstap voor vliegtuigliefhebbers

Mijn zonen houden van alles wat rijdt en vliegt. Het legermuseum was dan ook een schot in de roos.

Daarenboven heb je hier een heel mooi zicht op Brussel. Via een lift en een trap kom je op de arcades van het museum terecht. Hier heb je  een fantastisch 360 ° zicht op Brussel. Toen wij er waren was het winderig en de arcades zijn heel hoog. Bert en ik stonden allebei wat wiebelig op onze benen, de kinderen vonden het fantastisch.

Harnassen, geweren, vlaggen, trommels. Het museum is volgestouwd. Onze kinderen zijn hiervoor nog te klein, zij renden er gewoon voorbij. Gelukkig was er niet teveel volk in het museum, want ze maakten behoorlijk wat lawaai.

Her en der zijn er educatieve spelletjes, maar dit was niet echt geschikt voor onze kinderen.

Het absolute hoogtepunt was de vliegtuighal, volledig volgestouwd met vliegtuigen en helicopters. In eentje kunnen de kinderen zelf gaan zitten. Zoals je aan Hugo zijn gezichtje kunt zien, vond hij dat fantastisch.

 

Ons verdict?

De ideale uitstap voor een druilerige vakantiedag. Er is veel te zien, de kinderen kunnen er goed rondlopen en vinden het allemaal fascinerend. De prijs is ook een pluspunt: de kinderen en ik moesten niet betalen, Bert moest slechts 5 euro betalen.  Je kunt hier gemakkelijk terecht met het openbaar vervoer, of met de auto die je gewoon voor de deur kunt parkeren. Op de Jubelparksite is er nog veel te zien: o.a. Autoworld.

 

Waar?

Koninklijk Museum van het leger en de krijgsgeschiedenis

 • Jubelpark
  Menapierstraat 18
  1040 Etterbeek

 

 

Comments

 1. Villasappho says:

  Wat een gaaf museum en wat leuk dat je kindjes dat ook leuk vinden. Het is helaas wat ver weg voor mij maar ik ga het toch even als ideetje opslaan.

  1. Nina says:

   Wat leuk!

Geef een reactie