5 activiteiten op een regenachtige dag

Het gaat regenen tijdens de paasvakantie.  Geen nood! Ik heb enkele leuke binnenactiviteiten voor kleine kinderen geselecteerd.

Onze zonen zijn hevige baasjes en  wij proberen ze zoveel mogelijk in de tuin te laten spelen. Op regenachtige dagen probeer ik dan ook te vermijden dat ze het kot afbreken en kiezen we vaak voor een uitstap.  Naar een  binnenspeeltuin waar ik geen instant hoofdpijn krijg, naar een museum volgestouwd met vliegtuigen en legerspullen, naar Technopolis, naar de luchthaven en naar het planetarium en de sterrenwacht. Zes locaties waar de kinderen plezier kunnen maken en waar het niet erg is als ze wat lawaai maken.

Hieronder vind je mijn selectie van leuke activiteiten met kleine kinderen op een regenachtige dag.

Het Legermuseum 

Een must see voor alle kinderen die houden van vliegtuigen, tanks en legerspullen. Het legermuseum is dan zeker een schot in de roos. Waarom? Check de blogpost.

Technopolis 

Kleuters kunnen er  robots spotten, met water spelen, winkelen in een supermarkt, geld printen, in een ambulance rijden, fietsen met een skelet, hoge torens bouwen met gigantische blokken, daken repareren en pizza bakken. Check de blogpost voor alle informatie.

Technopolis: voor kleuters
Playground 

Playground noemt zich een urban speeljungle waar kinderen en volwassenen zich samen amuseren. Ik had niet direct de neiging om in het ballenbad te springen, maar snap wel wat ze willen zeggen. Het is plezant voor de kindjes én voor de ouders. Meer info in deze blogpost.

Het Planetarium/Mira 

Het planetarium in Laken en de Sterrenwacht in Grimbergen zijn heerlijk retro en zonder toeters en bellen.  De sterren en planeten zorgen voor genoeg spektakel. In deze blogpost vind je alle informatie.

Luchthaven

Je ziet hier vliegtuigen opstijgen en landen, bagagekarretjes rijden, bussen en ander rollend materiaal. Een lust voor het oog voor vliegtuigspotters.  In deze blogpost vind je alle informatie.

Comments

 1. Liese says:

  Ja de luchthaven, dat kan ik wel geloven!!!

  1. Nina says:

   Echt een heerlijke plek omdat je op de tarmac kan kijken!

 2. Evi says:

  Superfijne tips! Die gaan hier ook van pas komen, is het niet deze vakantie dan sowieso wel een van de volgende 🙂

Geef een reactie