Technopolis: ook geschikt voor kleuters?

“Technopolis? Is Hugo daar wel groot genoeg voor? ” Toen een vriendin ons uitnodigde om naar Technopolis te gaan met haar kinderen van 8 jaar en 10 jaar, had ik mijn twijfels. Nuchtere moeder Elke: “tuurlijk wel, wij zetten ons daar op een terraske en de kindjes amuseren zich.” Dat was buiten Hugo gerekend. 

Hugo wou mijn hand amper lossen en denkt er nog niet aan om alleen op pad te gaan.  En ik vond de kwaliteitstijd met mijn oudste ook wel leuk. Dat terraske zal voor een volgende keer zijn.

Kleuterparadijs

 

Technopolis heeft een aparte afdeling voor kleuters.

Ze kunnen er winkelen in een supermarkt, geld printen, in een ambulance rijden, fietsen met een skelet, hoge torens bouwen met gigantische blokken, daken repareren, pizza bakken en nog veel meer.

Minpuntje van dit kleuterparadijs: de grote kinderen zijn soms wat heftig in dit kleutergedeelte en overrompelen de kleintjes.

 

Waterspelen
Technopolis: voor kleuters

Er is ook een groot deel waar kinderen waterspelletjes kunnen doen, ook een aanrader voor de kleuters.

 

Eten

Wij hadden geen picknick bij en aten iets in de cafetaria: niet echt gezond en nogal duur. Vrienden vertelden dat het in Technolopis verboden is om te picknicken. Dus dat is wel een belangrijke kost om rekening mee te houden.

Blog

Thuis kun je met de kinderen je bezoek voorbereiden, want Technolopis heeft een leuke blog waar ze allerlei experimenten uitleggen.

Prijskaartje
  • Kinderen jonger dan 4 jaar: GRATIS
  • Kinderen van 4 t.e.m. 11 jaar: € 12,50
Nog leuke uitstappen met kleine kinderen:

Het ideale uitje met kleine kinderen: vliegtuigspotters

Geef een reactie