” Ik ben niet getrouwd omdat ik eerst moet vermageren.”

“Ben jij getrouwd?”

Het is een klassieke vraag tijdens mijn NT2 lessen. Dan hef ik mijn handen theatraal ten hemel en zeg: “Nee, ik ben niet getrouwd, ik heb geen ring en geen feest gekregen. Ik woon samen en wij hebben 2 kinderen. ” Voor sommige cursisten is dat samenwonen zonder trouwgelofte een regelrechte cultuurschok. En ik zou het ook liever anders zien 🙂 .

Mijn gat is te dik voor dat trouwkleed.

“Jullie zijn niet getrouwd?”

“Nee, ik moet eerst vermageren.”

“Wablieft?!”

De afschuw stond op de twee dames hun gezicht te lezen. Het was de tweede vraag tijdens een kort gesprekje om te bepalen of ik geschikt ben om deel te nemen aan een televisiequiz. (Waarover later meer!) “Oei, oei, neen, neen.” Ik probeerde Berts vel te redden. “Ik zeg dat, niet mijn man. Allez, mijn vriend dus.” Ik wil gewoon echt niet als een dik bolleke op mijn trouwfoto’s staan. Call me shallow, dat kan mij niet schelen.

Ooh wat kan ik genieten van het programma Say yes to the dress. Ik weet exact welk kleed ik wil en daarvoor moet ik toch zeker 20 kg vermageren. Anders kan ik evengoed geen fortuin neertellen voor een kleed.

Money, money, money

En daar komt de hamvraag: hebben wij daar geld voor? Als ik zie hoeveel geld er besteed wordt aan trouwkledij, foodtrucks, weddingplanners enz. gaat het mij duizelen.

Wat kost dat eigenlijk een tof trouwfeest?

 

Wordt misschien vervolgd.

17 Comments

 1. liese

  25 januari 2018 at 19:17

  wij trouwden op een minder klassieke (budgetvriendelijkere) manier en dan nog ben je een grote hap uit je YNABbudget kwijt 😉

  1. Nina

   26 januari 2018 at 08:23

   Ah daar wil ik alles over horen! En wanneer zijn jullie getrouwd? Al keilang?

 2. Nathalie Van De Vijver

  26 januari 2018 at 09:03

  Hey Nina, ondertussen heb ik al zo’n 15 trouwfeesten gecoördineerd. Budget is afhankelijk van zoveel factoren! Ik heb al trouwfeesten gedaan waar er 100 man was met een budget van 5000 euro, op dezelfde locatie voor hetzelfde aantal gasten was het budget 30000 euro. Als je enige creativiteit aan de dag legt kan je véél besparen door dingen zelf te doen. Dus, als er bij jullie een trouw van komt, één adres! 😉 Ik help jullie met véél plezier op weg!

  1. Nina

   26 januari 2018 at 10:19

   OOOOh klinkt goed!!

 3. Kaat

  26 januari 2018 at 09:18

  Ik denk dat wij nog eens koffie moeten gaan drinken!
  Of nee, laat maar, er moet hier nog een trouwlening worden afbetaald…
  #dieofneelaatmaariseengrapje 😊

  1. Nina

   26 januari 2018 at 10:18

   😉

   nog 2 weken en we zien elkaar weer! Jij met een ring en ikke zonder 🙂

 4. Evi

  26 januari 2018 at 13:36

  Dat budget is een van de redenen die mij tegenhouden. Al dat geld voor 1 dag … Tot nu toe spendeer ik het liever aan ons huis, reizen, quality time voor ons gezin, …

 5. Claudia

  26 januari 2018 at 13:51

  Ik heb mijn trouwkleed online besteld in de US. Ben dan op dieet gegaan en heb hem laten innemen 😉 … trouwens, ik snap je helemaal 😉

 6. Reaarcle

  28 januari 2018 at 11:26

  Een vriendin zei dat hun feest een soort break even was: het cadeaubedrag dat ze kregen van de gasten kwam zowat overeen met wat ze besteed hadden.

  1. Nina

   30 januari 2018 at 15:23

   Dat heb ik inderdaad ook al gehoord.

 7. zwartraafje

  31 januari 2018 at 21:47

  Dat budget heb je voor een groot deel zelf in de hand hoor. Wij kozen er bewust voor om het vrij eenvoudig te houden en bleven daardoor binnen een mooi budget. Al moet ik daar wel bij zeggen dat mijn moeke mijn jurk heeft gemaakt dus dat scheelde al meteen een pak. Ook heb ik zelf onze trouwuitnodigingen gemaakt en snoepzakjes om uit te delen bij het buitenkomen aan de kerk.

  1. Nina

   1 februari 2018 at 08:46

   Ik heb inderdaad wel een heel handige schoonzus die misschien wel een kleed wil maken. Daar had ik nog niet aan gedacht!

 8. Bert

  14 februari 2018 at 21:24

  Wij hebben heel bewust gekozen om ons goesting te doen. We wilden klassiek trouwen, niet in de kerk, maar wel met alles erop en eraan. Kostuum, kleed, schone auto. We vroegen de dichte vrienden op ontbijt ’s morgens en in de late voormiddag zijn we getrouwd in het gemeentehuis, waar best wel wat familie en vrienden op afkwamen. ’s Middags hebben we foto’s genomen, van onszelf, de familie én de vrienden, omdat de dag draaide rond de liefde en mensen die we graag zien. We hadden ons lievelingsrestaurant afgehuurd voor ouders, schoonouders, broers en enkel de dichte vrienden. We aten wat we graag aten, speelden de muziek die wij wilden en sloegen de hele dag alle gedoe over, zodat we echt op ons gemak waren (waar koppels dat vaak pas hebben na 1 uur ’s nachts). De ouders, schoonouders en broers zijn blijven slapen in een fancy b&b drie huizen verderop. Het was niet goedkoop, maar met het geld dat we uitspaarden voor een heel groot feest, deden we een rondreis langs de westkust van de VS. Totally. Worth. It.

 9. Leen

  17 februari 2018 at 09:58

  Ik wil ook geen groot duur feest… Enkel met de mensen om me heen die er echt toe doen. Ik denk dat je het zo duur maakt als je zelf wil. En van dat break-even draaien dat heb ik ook al gehoord maar denk niet dat dat voor feesten van 30K geldt 😀 Anyways, ik droom nog niet verder want de mijne moet het wel eerst willen vragen natuurlijk.

  1. Nina

   20 februari 2018 at 13:58

   Hahaha dat is hier ook zo

Leave a Reply