Een binnenspeeltuin die plezant is voor kinderen en ouders

“Horror! Heb je je oordopjes bij? Dat doe ik nooit meer.” En vooral veel “sterkte”.  De reacties op mijn instagrampagina logen er niet om. Een bezoekje aan een binnenspeeltuin kan op niet veel positieve commentaren van ouders rekenen. Maar quasi alle kinderen zijn er dol op.

Toen ik onlangs enkele uren alleen met de kindjes in Antwerpen centrum moest doorbrengen, besloot ik om de goeie raad van mijn vriendin Nicky te volgen. Wij gingen voor het eerst naar een binnenspeeltuin.

Playground, de binnenspeeltuin waar je geen instant barstende hoofdpijn van krijgt.

Waar is Playground?

Playground ligt boven de Mercado, op de Groenplaats. Met de koets van mijn jongste zoon sukkelde ik de trappen van het oude postgebouw op, laveerde met mijn 2 kotertjes tussen de etende mensen en vond het niet. Bleek dat we niet door de Mercado moesten, maar rond. Daar is een donkere gang, en kan je met de lift naar boven. Dat vonden de kinderen al spannend en plezant, rap content die twee.

Zeg geen binnenspeeltuin tegen een urban speeljungle

Playground noemt zich een urban speeljungle waar kinderen en volwassenen zich samen amuseren. Ik had niet direct de neiging om in het ballenbad te springen, maar snap wel wat ze willen zeggen. Het is plezant voor de kindjes én voor de ouders.

Het was mijn eerste keer in een binnenspeeltuin en ik kan dan ook niet vergelijken. Maar horror was het niet. Er waren niet zoveel kinderen, er speelde normale muziek (geen kindermuziek) op een aanvaardbaar volume en her en der zaten ouders aan tafels op hun laptop te werken of de krant te lezen. Enkele ouders stonden naast het ballenbad om de kleinste kinderen in het oog te houden. Heel relax allemaal.

binnenspeeltuin

In principe is Playground voor kinderen vanaf 3 jaar, dus ik ging met een klein hartje met mijn jongste van 2 jaar. Maar hij mocht gewoon gratis binnen en niemand die daar moeilijk over deed. Er was ook niets waar hij zich aan kon verwonden ofzo. Ik moest hem alleen wat meer begeleiden dan de grootste. 

Mijn kindjes hebben eigenlijk vooral in het ballenbad gespeeld. Eventjes op de springkastelen en in een soort huiskamer met tapijten en meubeltjes die recht uit de kringwinkel leken te komen. Die tapijten vond ik eerlijkgezegd een beetje vies, maar kom.

Er waren ook knutselateliers denk ik, maar dat werd niet aangekondigd noch geafficheerd. Er liepen, denk ik, animatoren rond. Of gewoon mensen die verkleed waren en rondhingen aan de bar.

Ik dacht dat het raceparcours met fietsjes iets voor de jongens zou zijn, maar ze hadden geen interesse.

Kinderen kunnen er in een soort bad met maïs spelen, gelukkig vond mijn zoon dat ook wat vuil. Ja, mijn zoon heeft zijn afkeer voor vuiligheid (zijn woorden) van geen vreemden.

Er is ook een soort klimparcours en misschien heb ik wel nog dingen gemist?

binnenspeeltuin

Suikeroverdaad

Een binnenspeeltuin is vooral horror omdat er heel veel oversuikerde kinderen rondlopen. Dat was hier gelukkig niet het geval. Op het menu vind je pannekoeken, koekjes of nacho’s. Het extra potje suiker heb ik gewoon niet aangeboden aan de kinderen. Alles aan betaalbare prijzen. Mijn jongens dronken elk 1 spuitwater en aten amper van hun pannekoek, dus gelukkig geen suikeroverdaad voor hen. Ah nee, ze hadden geen tijd.

Playground
Het obligate ‘ik ben een kind kwijt’ moment

Wel een klein horrormomentje toen we er net waren. Hugo moest dringend naar de wc en Walter wou in het ballenbad blijven. “Niet weggaan hé Walter, hier wachten.”  In de wc’s bleek nergens  wc-papier (n was het niet zo proper eerlijkgezegd),  dus moest ik eerst op zoek naar enkele doekjes.  Ik liep een paar keer over en weer naar het ballenbad, en zag steeds een blond krollenkopje. Toen we uiteindelijk samen terugkeerden naar het ballenbad was mijn jongste nergens te bekennen. Mijn hart heeft nog nooit zo hard gebonsd denk ik. Tot hij met een stralende glimlach van het springkasteel kwam en zei: “hier ben je!”

Wat zijn jullie ervaringen met binnenspeeltuinen? Tips?

Website Playground. 

 

Nog enkele tips voor leuke uitstappen met kinderen: 

2 uitstappen voor ruimtereizigers

Een tip voor een uitstap met jonge kinderen: de Beekse Bergen

Het ideale uitje met kleine kinderen: vliegtuigspotters

Op stap met een peuter: de veerboot

 

Comments

  1. Evi says:

    Ik heb er gemengde ervaringen met. Wij gingen onlangs naar die in Zaventem maar die viel dik tegen. De Winterspeeltuin in de Brabanthal vond Tuur zalig, ik vond het wel ok maar kan me inbeelden dat als ik er een hele dag had moeten zitten ik met barstende hoofdpijn naar huis was gegaan. Deze in Antwerpen staat op ons lijstje om ooit eens te doen, net als die in de Sportoase.

    1. Nina says:

      Is dat Legenturia in Zaventem?

Geef een reactie