Een tip voor een uitstap met jonge kinderen: de Beekse Bergen

Wij hebben een abonnement op Planckendael en de Zoo, maar wilden eens iets anders voor de kinderen. In de zomervakantie ‘won’ ik via vakantieveilingen 2 tickets voor De Beekse Bergen. De vervaldatum kwam in zicht en de zon scheen: het ideale moment om de Beekse Bergen in Hilvarenbeek te testen.

Ligging – Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Ik kreeg van verschillende mensen de bezorgde reactie of de Beekse Bergen niet heel ver was met de kindjes in de auto. Hangt ervan af van waar je komt natuurlijk. Wij reden er een uur en een beetje op vanuit Brussel. Dat vonden wij goed te doen.

Parcours 

We arriveerden rond 10u, toen het park net openging. Na een stop langs de kassa (geen file!), konden wij onmiddellijk in een boot stappen om het park te verkennen. Dat bleek een goed idee na de autorit naar Hilvarenbeek.

Met de kaart in de hand konden wij dieren langs de waterkant spotten en kregen we een idee van de uitgestrektheid van het park. Je ziet het op de foto: de boottocht gaat van helemaal rechts beneden, naar helemaal links boven. Een tochtje van ongeveer 20 minuten, met een deskundige en heel enthousiaste gids. Iedereen genoot met volle teugen.  De discussies zijn we ondertussen al vergeten. “Hugo niet op de stoel staan. Dat is gevaarlijk.” “Jamaar die jongen mag dat wel.” “Ik met luide stem: het is niet omdat die jongen gevaarlijke dingen mag, dat jij dat mag.”

Een idyllische tocht zoals je hieronder kunt zien. We zagen neushoorns, grote en kleine vogels, zebra’s, kamelen, buffels, herten, … . Teveel om op te noemen.

Na de boottocht besloten we om te voet naar de ingang van het park terug te lopen. Dat bleek een stuk verder dan eerst gedacht. Zeker omdat de kinderen na meer dan anderhalf uur wandelen hongerig en moe werden. En dus begonnen ze te zeuren en huilen. We raakten een paar keer de weg kwijt. Er stonden overal bordjes, maar dat klopte precies niet helemaal.

Onderweg zagen we tijgers, krokodillen, nijlpaarden, heel veel apen, olifanten en nog veel andere dieren. Regelmatig passeerden we ook kleine klimtoestellen voor de kinderen. Al waren deze eerder geschikt voor grotere kinderen dan mijn speelvogels van 1 jaar en 3 jaar.

 

Hugo was niet weg te slaan bij de krokodillen. Drie keer moeten teruggaan.

Na de lunch keerden we terug naar de parking om de auto op te halen. Er was ondertussen al een massa volk op de been en toch viel dat niet op in het park. We moesten maar even wachten om het park binnen te rijden voor een autosafari. Met de auto en met de bus rij je kriskras door het park, hier zie je andere dieren dan tijdens de boottocht en tijdens de wandeltocht.

Ramen en deuren moesten gesloten blijven en je mocht de dieren geen eten geven. Logisch toch? Zeker als je ineens oog in oog staat met een jachtluipaard. Sommige mensen haalden echt onwaarschijnlijke toeren uit voor een foto met een hert of een kameel. Stilstaan in het midden van de weg, raampjes open en eten geven. Heel raar allemaal. Wij waren voorbeeldig. Al geef ik toe dat ik heel even het raam open heb gedaan voor een foto van een kameel. Echt heel even maar.  De kinderen vonden de autosafari ook geweldig.

De kamelen liepen naast en voor onze auto’s, net als de zebra’s en de koeien. Op het einde van de tour passeer je bij de giraffen en meestal komen die heel dicht bij de auto’s en soms likken ze er ook aan blijkbaar. Onze zoon keek hier heel hard naar uit. En natuurlijk deden de giraffen dat bij alle auto’s voor ons en niet bij ons. “Waarom mama, waarom?” “Misschien vinden ze onze auto niet mooi,” opperde ik. Giraffen die onze auto lelijk vinden, dat gaat nog eens terugkomen denk ik.

Eten & Drinken 

Aan de ingang was een leuk dorpje met allerlei winkeltjes, waar je onder andere koffie en versnaperingen kon kopen. Dat was dik in orde. De prijzen waren ook redelijk.

Maar de lunch was geen topper. Rond etenstijd kwamen wij aan in een ander dorpje op de site en hier konden we alleen frieten en kroketten krijgen. Ik had toch liever iets voedzamers gehad.

Mijn moeder zou zeggen: “waarom heb je geen lunch meegenomen? Dat weet je toch als je naar zoiets gaat.” Stomweg niet aan gedacht, vrees ik.  Nog meer slechte punten voor mij: ik had fruit, koekjes en drank bij, maar ben dat in de auto vergeten. Gelukkig konden we dit tijdens de autosafari opeten en drinken. Volgende keer beter voorbereid.

De vette hap was het enige minpuntje van onze uitstap naar de Beekse Bergen.

Kortom: wij komen zeker nog eens terug!

Verlanglijstje

Ik heb al een paar keer een promotie gezien voor een Roompotvakantie vlakbij het park. Dat gaan wij zeker eens doen. Of we sparen voor een overnachting in het Safariresort. Ze zijn volop aan het bouwen  aan een groot resort met zicht op de giraffen en zebra’s. Lijkt me heerlijk om te doen. Dit safariresort opent  in 2018.

Nu snap ik waarom iedereen zo lyrisch is over de locatie van het Best Kept Secret Festival, dat plaatsvindt in de Beekse Bergen. Dat staat vanaf nu ook op mijn verlanglijstje.

 

Hugo op de terugweg:

Praktische informatie

Het park is elke dag open.

Wij betaalden 35 euro via vakantieveilingen voor 2 tickets, ter plaatse kochten we nog een ticket voor Hugo en een plattegrond voor 25 euro in totaal. Dat is niet goedkoop voor 1 dag, maar je  krijgt online vrij veel korting als je op voorhand boekt. 

Beekse Bergen Hilvarenbeek Nederlands

 

 

 

 

 

Comments

  1. Evi says:

    Superleuke tip! Ga ik onthouden voor wanneer wij nog eens iets zoeken om te doen met Tuur 🙂

    1. Nina says:

      Leuk! En via de site van vakantieveiligngen bieden ze regelmatig kortingen aan

Geef een reactie