Blogvrienden

Toen ervaren blogger Dietemiet vertelde over hoeveel fantastische mensen ze leerde kennen dankzij haar blog en wat een wereld er voor haar openging, besefte ik dat dit voor mij ook geldt.  Daar kwam ik de voorbije maanden achter tijdens een brunch, een playdate, interviews en een vergadering.

 

BlogBrunch

Bij de e-cursus Meststoffen voor jouw blog hoort het lidmaatschap van een Facebookgroep.  Onlangs verzamelden 17 deelnemers aan die cursus in een koffiebar in Leuven om te babbelen over bloggen. En over babies en boeken. En nog zoveel meer.

Ik ging naar huis met:

het besef dat het concept brunch rekbaar is. 1 bagel per persoon? Geen buffet?

eeuwige dank aan Eline om mij te steunen toen ik wat schroom had om de walk of shame naar het dessertenbuffet te doen en een tweede dessert op te scheppen.  Het was mij gegund na de bagel.

 en mooi voorstel van Fieke om af te spreken om de toonzaal van haar werk te bekijken voor een blogmeeting.

een boek van de Ierse schrijfster Cecilia Ahern

en een inschrijving voor BlogAcademie

Merci voor de fijne babbels Saar, Evi, Fieke, Kathleen, Eline en alle anderen.

BlogBrunch

Playdate 

Dankzij het bloggen ontmoette ik Sofie. Ik genoot van haar blogposts op Sofinesse en besloot een tijdje geleden om mijn stoute schoenen aan te trekken en haar te vragen of ik haar mocht interviewen. En het mocht! Ik werd uitgenodigd bij haar thuis en maakte kennis met haar zonen Basiel en Felix. Ik genoot van het interviewen en was heel blij toen ze mij achteraf sms’te dat haar man het een heel goede weergave vond van wie zij is.  Wat een compliment!

Toen Sofie onlangs op Facebook een oproepje postte voor een playdate in Gent, reageerde ik onmiddellijk. Onze kinderen hebben quasi dezelfde leeftijd en ik keek uit naar een babbel. Terwijl de jongens speelden in de speeltuin, konden wij bijpraten. Toen besefte ik ook dat ik tijdens de vakantie heel weinig andere volwassenen ontmoet en ik echt nood heb aan gesprekken met volwassenen.  Aan gespreksonderwerpen geen gebrek en de tijd vloog.

Ik nam zelfs maar 1 foto:

De blogcommunity

 

Fieke’s schatkamer 

Blogger Fieke nodigde mij tijdens de BlogBrunch uit om eens naar de toonzaal van haar werk te komen kijken. “Misschien is het wel een interessante locatie voor BlogAcademie.” De toonzaal bleek het walhalla van design kantoorspullen te zijn.

De lamp waar ik maanden geleden een foto van postte  hing daar ook.

Mooie lamp

En ook deze stoel staat heel hoog op mijn verlanglijstje.

BlogAcademie stoel

 

En die toonzaal inspireerde onmiddellijk voor een volgende blogmeeting. Tientallen prachtige tafels en stoelen verspreid over een grote ruimte: ideaal om in kleine groepjes te werken.  Binnenkort meer hierover!

 

Anonieme Anneliefs 

Via via kwam ik een hele tijd geleden terecht op een blogpost van een zekere Annelies. En ik werd meteen fan. Ik voelde erkenning en herkenning bij het lezen van haar blogposts. Enkele weken geleden spendeerde ik belachelijk veel tijd aan een online zoektocht om deze blog terug te vinden.  Anneliefs.be bleek het te zijn.  De blogger was anoniem, maar ik had een vermoeden wie het was. En toen ontmoette ik Annelies en besefte direct dat mijn vermoeden klopte: dit was ze. Schoorvoetend informeerde ik of zij het echt was, en jawel. Verbroedering volgde. En we klinkten met ettelijke glazen cava.  Annelies van Anneliefs is nu niet meer zo anoniem, deze week stond ze zelfs op de voorpagina van de Humo.

Anneliefs

 

Die andere Bert

En dan is er nog blogvriend Bert. Toen journalist Bert mijn man Bert uitnodigde voor een interview aan zee,  ging ik mee. Na hun gesprek gingen we nog iets drinken op de dijk. Gezellig babbelen. Achteraf bleek in het interview dat Bert toen nog gretig notities had gemaakt. Er kwam zelfs een stukje over mij in de krant: “Ik had ook het genoegen om tijdens onze babbel en ook achteraf kennis te maken met zijn al even geestige madam.” Het interview was empathisch, geestig en goed geschreven.

Toen bleek dat hij ook een blog had, las ik alle stukjes. En ik ben fan van deze pareltjes. Regelmatig lees ik zelfs iets voor aan mijn Bert. Sinds kort leest half Vlaanderen zijn blog naar aanleiding van een heel sterke en ontroerende blogpost die hij schreef en massaal gedeeld werd.

Onlangs hadden wij een lunchdate en interviewde ik de journalist. De omgekeerde wereld. Anderhalf uur opnames op mijn telefoon. En Bert bood aan om de vragen ook schriftelijk te beantwoorden, minder werk voor mij. Ik zei het al: ik ben fan.

Blogtips van blogger BertnBreakfast

Bloggen heeft ook voor mij een heel nieuwe wereld met boeiende mensen geopend.

Op vrijdag 15 september organiseer ik BlogCocktail, een blogmeetup waar je niet alleen blogvrienden kunt maken, maar ook een workshop blogpromotie krijgt.

Comments

 1. Evi says:

  Wat een heerlijke post 🙂 En ik kan het alleen maar beamen: ook voor mij heeft bloggen een totaal nieuwe wereld met erg interessante mensen en nieuwe ontmoetingen geopend. Ik kijk al uit naar de 15de september 😉

  1. Nina says:

   Dank je!
   Klopt he.
   Tot de 15de. Ik kijk er ook naar uit!

 2. liese says:

  nice! ik ga je blog eens toevoegen op mijn feedly, we zien elkaar de 15e! groetjes!

  1. Nina says:

   Ooh das leuk.
   Ik lees jouw blog ook graag!

   Tot de 15de. Ik kijk er al naar uit.

 3. Sofinesse says:

  Ik ga toch echt mijn best moeten doen he, voor de 15de. Maar tegelijk ook mijn grenzen bewaken en weten dat ik dat eigenlijk fysiek helemaal niet aankan. Aaah! Maar alvast bedankt voor de lieve woorden en op naar de volgende (Play)date!

  1. Nina says:

   Dan wil ik je daar zelfs niet zien! xxxx

 4. Anna Berg says:

  Jammer van die ene bagel. Leuk geschreven log hier. Dat smaakt naar meer. Groetjes uit het Leuvense.

  1. Nina says:

   Dank je wel!

 5. Bert says:

  You are too kind! Ik kijk uit naar de 15de!

 6. zwartraafje says:

  Dit is voor mij persoonlijk ook nog steeds het grootste voordeel aan het bloggen. Door de jaren heen heb ik verschillende mensen leren kennen die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Daarnaast vind ik het ook super leuk dat ik het op mijn blog honderuit over boeken kan hebben zonder dat mensen met hun ogen gaan draaien.

 7. fieke says:

  Joepie voor blogvrienden! Het bloggen heeft me al zo veel moois gebracht, echt. Tot de 15de. Goed bezig met de Academie!

 8. […] haar eigen blog is een pak actiever geworden. Naast interviews met bloggers, schreef ze onlangs ook over al het moois dat bloggen haar al heeft gebracht. Heel erg herkenbaar, want het bloggen heeft mij ook al véél nieuwe vriendschappen […]

 9. […] bood Bert aan om de vragen ook schriftelijk te beantwoorden, minder werk voor mij. Ik zei het al in mijn vorige blogpost: ik ben […]

Geef een reactie