Blogtips getest: 5 tips voor betere blogfoto’s

Ik verzamel al enkele jaren blogtips op een Pinterest bord. Nu heb ik mij voorgenomen om deze tips  niet gewoon te pinnen, maar ook echt te gebruiken en te testen.

Vorige week vertelde blogger Dietemiet mij dat zij blogfoto’s vaak belangrijker vindt dan tekst. Ik ben grote fan van haar prachtige foto’s die haar blog echt een meerwaarde geven en besloot mij hierin te verdiepen. Dietemiet neemt haar foto’s niet met een fancy toestel, maar gewoon met een smartphone. Net zoals ik. Ze bewerkt de foto’s zelf.  Dat is niet mijn sterkste kant. Verder dan een filterke en wat random aanpassingen in Instagram ga ik niet.

Maak horizontale foto’s

Dietemiet gaf mij alvast een tip. Maak altijd horizontale foto’s voor je blog. En dat blijkt dus te kloppen. Werkt veel beter dan de verticale foto’s die ik tot nu toe publiceerde.  Een heel simpele aanpassing die een wereld van verschil maakt.

Enter: mijn pinterestbord. 

Geef je foto’s titels

Vermijd foto’s met namen als IMG3336, maar benoem wat je ziet. Dit is belangrijk voor de SEO van je blog.  Zo zal google jouw blogposts dankzij de foto’s veel hoger plaatsen.

Voor Pinterest is dit cruciaal. Omdat de titel van de foto ook wordt gedeeld als iemand jouw pin verderpint. Ideaal is een titel van minimaal 200 karakters voor Pinterest.

Pinterest is sowieso een belangrijk promotiekanaal voor blogs. Daar kom ik zeker nog eens op terug.

De bron van deze tip vind je via deze link.

 Gebruik natuurlijk licht.

Het spreekt voor zich dat je best foto’s overdag maakt. Zoek het licht. Ga naast een raam staan.

Hoe je  schaduwen moet vermijden heb ik nog steeds niet zo goed begrepen.

Maak je eigen fotostudio

Je eigen fotostudio maken, dat klinkt als iets dat veel werk vraagt. En dat is niks voor mij. Maar het loont blijkbaar, zeker als je de voor- en nafoto’s van deze blogger ziet.

Fotografeer objecten niet op een drukke achtergrond. Zo leid je de aandacht af van de items die je wil fotograferen.  Je hebt geen dure  lichtbox nodig, wees creatief met wat je in huis hebt. Je kunt papier gebruiken, een houten vloer, een tafelkleed, … .

Dit zijn mijn pogingen.

Hoe maak je goede blogfoto's?

Hoe maak je goede blogfoto's?

Hoe maak je goede blogfoto's?

De laatste nam ik in het ons bad. Een tip die ik ook ergens opgevangen heb. Misschien nog wel de simpelste en beste oplossing.

 En voeg een beetje confetti toe

Hoe maak je betere blogfoto's?

Wat denk je?

Comments

  1. Evi says:

    Leuke tips! Die van dat bad had ik denk ik eens gelezen in Kelly haar blogboek en sindsdien pas ik die met zijn momenten ook wel toe.

Geef een reactie