Wanneer mag ik terug naar school?

Ik zit hier wezenloos naar mijn computerscherm te staren. Vandaag staat al een hele tijd met stip in de agenda als de dag dat ik kan werken.

hugo en walter

Oudste zoon Hugo van 3 jaar is naar het speelplein, jongste zoon van anderhalf jaar Walter is naar de onthaalmoeder.

En daar wringt dus het schoentje.

Hugo huilde vanmorgen hartverscheurend toen we hem afzetten aan het speelplein. Er was geen enkele opvang voorzien. We moesten hem echt losrukken en hoorden hem op weg naar de auto nog roepen. Het is de tweede keer dat hij gaat. De vorige keer zei hij: “de muziek stond echt heel luid en ik vind het daar niet leuk.” Ik wou hem vandaag een koptelefoon meegeven, maar dat is er misschien een beetje over. Ik weet het niet.

Wij werken vandaag allebei thuis, dus in principe zou hij ook thuis kunnen blijven. Maar, de ondervinding leert dat ik dan helemaal niks van werk gedaan krijg en ’s avonds doodop ben. Plus dat hij dan ook een hele dag met mij thuis is, en niet met andere kindjes kan spelen.

Volgende week gaat hij naar een kleuterkamp, waar alles meer afgestemd is op kleine kindjes. Althans, dat hoop ik toch.

“Wanneer mag ik terug naar school mama?”

“Nog even jongen.”

Hugo speelplein

Comments

  1. Nina says:

    En dan ga je je kind ophalen en is hij dolenthousiast over de leuke dag.

Geef een reactie