Bakfietsouders

Bert en Hugo en de bakfiets

Wij zijn bakfietsouders.

Wat een cliché.

Wij wonen in een dorpje, hebben 2 kinderen en een bakfiets.

 

En blij dat wij zijn met die bakfiets. Wat een verademing om vlot met 2 kinderen naar school te kunnen fietsen. De jongste zit in in zijn maxicosi en Hugo zit op een kleuterzitje. Binnen enkele weken verwisselen we de maxicosi voor een peuterzitje en zit Walter naast Hugo in de bak.

Hugo en Walter in de bakfiets

Kant – en – klaar

Hoe geraakt dat thuis?! vroegen wij ons bij de aankoop af. Met een vrachtwagen bleek bij de levering. Je kunt de bakfiets ook zelf in elkaar steken. Maar aangezien wij niet handig zijn en je een zelfgemonteerde bakfiets achteraf moeilijker kwijt geraakt, beslisten wij om een kant-en-klaar exemplaar aan te schaffen.

 

Fietskar

Waarom een bakfiets en geen fietskar? Omdat ik een fietskar een beetje akelig vindt. Stel je voor dat die kar loskomt of aangereden wordt en je het niet ziet?! Klinkt stom, maar ik hou liever goed zicht op de kinderen vooraan in de bak en niet achteraan in een kar. Het is ook handiger om tegen Hugo te praten als hij naar achter moet kijken ipv ik.

 

Maar allez mama toch

Ook hier geldt het devies: ‘oefening baart kunst.’ Het is wennen om te sturen met de bak en zeker om af te draaien. Ik gil het nog vaak uit wanneer de bakfiets niet doet wat ik verwacht. Ik krijg dan steevast de opmerking: “maar allez mama toch.” Met het obligate ogenrollen en hoofdschudden. Die peuterpuber kan er wat van.

Hugo in de bakfiets

Babboe Big

Wij kozen voor een Babboe Big omdat dit ons prijskwaliteit het best leek én omdat we een bakfiets met drie wielen wilden. De service was in eerste instantie zo vlot als ik gehoopt had. Je krijgt van de vervoerder een leverdatum en moet ’s morgens bellen om te vragen hoe laat de vervoerder langskomt. Alles ging goed, tot paasmaandag roet in het eten gooide. Er werden die maandag geen fietsen geleverd in België. Waardoor wij dinsdag tevergeefs wachtten op onze fiets. Gelukkig was de Nederlandse vervoerder inschikkelijk en stuurde hij een dag later zelf een vrachtwagen met onze bakfiets.

En neen ik ben niet gesponsord. Jammergenoeg.

 

Geef een reactie