Tips voor bloggers #1

Op mijn Pinterestbord verzamel ik al een tijdje Tips voor bloggers en ik heb me nu voorgenomen om regelmatig een andere tip uit te proberen.

 

 Schrijf, schrijf, schrijf en kweek zitvlees

Op je I-pad, computer of in een notitieboekje. Oefenen is de boodschap. Ik koop graag mooie boekjes bij de Hema en schrijf die vol met een vulpen of een rode stift. De laatste weken schrijf ik ook veel op losse blaadjes, en verlies die blaadjes dan natuurlijk. Alles is goed, zolang je je schrijfspier traint. Ga zitten en schrijf want schrijven vraagt zitvlees, zoals dat mooi verwoord werd door talloze schrijvers.

Bron: http://twentytwowords.com/writing-advice-from-writers-handwritten-on-writers-hands-14-pictures/
Bron: http://twentytwowords.com

Maak tijd en ruimte

Vergeet multitasking en maak tijd en ruimte om je blogposts te schrijven. Niet tussen de soep en de patatten, met een jengelend kind aan je been. Zet je telefoon uit en probeer niet te surfen naar Facebook, Instagram of andere afleiders.  Concentreer je op het schrijven. Neem de tijd voor jezelf en je tekst.

 

Bron: buzzfeed.com
Bron: buzzfeed.com

Brainstorm

Idealiter weet je al wat je wil schrijven voor je aan je blogpost begint. Laat de ideeën komen en denk op voorhand na over je blogpost: teken mindmaps, gebruik tags, … . Waarover wil jij het hebben? Bundel je ideeën en maak bijvoorbeeld een leuke serie. Deze tip heb ik direct ter harte genomen en vandaar deze serie: tips voor bloggers.

Bron: MindMeister
Bron: MindMeister

 

Schrijf hoe je praat

Dit vind ik een heel moeilijke. Blijkbaar schrijf ik heel zakelijk en nogal saai, terwijl ik niet het gevoel heb dat ik zo ben. Daar komt dus wel wat soulsearching bij kijken. Ben ik echt zo saai? Ik zou graag grappige teksten schrijven, maar misschien ben ik gewoon niet zo grappig?  Ruby Wax is bijvoorbeeld echt een voorbeeld of de blogster Romina van BigCityLife. Wordt ongetwijfeld vervolgd.  De tip om je blogpost op te nemen en te beluisteren ga ik overslaan. Zo kun je checken of je teksten wel aanslaan en klinken alsof je met een vriend aan het praten bent, maar dat lijkt mij toch een stapje te ver.

Bron: RubyWax.net
Bron: RubyWax.net

Wees anders. Spring eruit.

Er is maar één jij. Probeer niet iemand anders te zijn. Probeer andere bloggers niet te kopiëren. Waarover wil je schrijven? Kies een niche en onderwerpen die bij jou passen. Ik schrijf bijvoorbeeld over onze zoon, lesgeven, gezond(er) eten, taal, bloggen, schrijven, ambities, plannen en dromen en dertigersdilemma’ s.

 

In deze blog heb ik de tips gebruik van The Take Action WAHM.

Comments

  1. Resaarcle says:

    Goeie tips, bedankt!

    1. Nina says:

      Dank je wel! In principe komt er morgen weer een tip aan!

Geef een reactie