Dit was onze zomer 2015

Nu de herfst begonnen is, is het tijd voor een terugblik naar de zomer van 2015.

Een zomer waarin ik niet graag alleen was

Met een trappelende baby in je buik, ben je natuurlijk nooit echt alleen. Maar het lijkt soms of ik daardoor nog moeilijker zonder zoonlief Hugo en manlief Bert kan. Ik ben al een tijdje helemaal gefixeerd op uitstapjes met man en kind. Elke dag gewoon thuisblijven is voor mij een verloren dag. Dus gingen we naar de kinderboerderij en naar Planckendael en de zoo …

Bert moest veel werken en telkens ik de kans kreeg, ging ik mee. Dat betekende vaak dat Hugo bij oma en opa ging logeren, ik miste hem dan heel erg, maar genoot ook van deze momenten voor mezelf. Mocht Bert bij een bank of op een kantoor werken, zou het wat raar zijn om mee te gaan naar zijn werk. Gelukkig is hij muzikant/acteur en kan dat dus wel. Naar optredens op de Gentse Feesten, Rock for Specials, Parkies, Rivierenhof, Plazey. Maar ook naar opnames van het VTM programma Wifi in Tahiti en opnames van radiospots. Telkens ging ik mee. Ik durf niet goed vragen of Het Lief dat wel zo een goed idee vindt, maar ik kan moeilijk zonder hem de laatste maanden merk ik. En trouwens, volgende zomer zal het niet meer kunnen, met 2 kleine kinderen in huis. Een weekendje Parijs was de kers op de taart van deze zomer.

Gentse Feesten

 IMG_7055 IMG_7045  IMG_6690

Een zomer waarin ik besefte wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil

Ik maak me veel zorgen over de nabije en verre toekomst.  Binnenkort heb ik zwangerschapsverlof en moet ik rondkomen van een heel kleine uitkering (voor wie het wil weten, ik krijg ongeveer 600 euro werkloosheidsuitkering en dus ongeveer 450 euro als ik in zwangerschapsverlof ben). Niettegenstaande ik veel gewerkt heb, heb ik weinig geld verdiend. (culturele sector is nu eenmaal slecht betaald). Het was ook een zomer waarin ik veel geleerd heb, over mezelf en over waar ik naartoe wil. De idee van een BlogAcademie speelt nog steeds in mijn hoofd, daar ga ik snel werk van maken.

En nu ik enkele maanden les heb gegeven, ben ik ervan overtuigd dat ik verder wil gaan in deze richting. Dat betekent veel studeren en vanaf februari volop solliciteren.

Maar vooral een zomer met veel liefde voor gezin en familie.

 

Geef een reactie