Op stap met een peuter: de veerboot

Alle eendjes zwemmen in het water, falderalderiere. 

Ik zocht onlangs naar een korte buitenactiviteit. Met een peuter, niet te duur en ergens tussen  Antwerpen en Sint-Niklaas.

Omdat ‘tater’ en de Kapitein Winokio versie van ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ hier heel populair zijn, kozen we voor een tochtje met de veerpont over de Schelde: Kruibeke-Hoboken. Om het half uur vaart de boot over en kun je gratis meevaren. Voor onze peuter was dit  korte tochtje (5 minuten!) een belevenis: zoveel water en grote en kleine boten en eendjes en vogels …. Hij wist niet waar eerst kijken. In Hoboken hebben we een kwartiertje na aankomst opnieuw de boot richting Kruibeke genomen. Je kunt natuurlijk ook Hoboken en/of Kruibeke verkennen, op de veerboot kun je gemakkelijk met je fiets opstappen.

 

de veerboot

 

Meer info op  Welkom bij de Vloot.

Geef een reactie