Een uitstap met kleine kinderen: De kinderboerderij

Zondagochtend, 9u en wij worden begroet door 2 ezels en een tiental kalfjes.

kinderboerderij

Een bezoekje aan de  ‘Barelhoeve’ in Bornem stond al lang op het verlanglijstje. En deze kinderboerderij stelt zeker niet teleur.

IMG_7036

Je loopt er tussen de koeien, kalfjes, schapen, konijnen, tientallen kippen en hanen, pauwen …. . Wat doet de koe? Wat doet het schaap? … Hier kunnen kindjes het in het echt ontdekken. In een afgesloten deel loop je tussen de loslopende eenden en geiten. Ik ben wijselijk ver weg gebleven van de geiten, omdat ik die beesten direct associeer met een jeugdtrauma. Ik was zes en mocht in een Italiaanse zoo geitjes voeren. Voor ik het wist was ik omsingeld door hongerige geitjes die de grissini uit mijn handjes trachten te pikken. Naast de geitjes zitten de hertjes. Gelukkig voeren die mij terug naar een positieve jeugdherinnering: met oma naar mijn allereerste film in de cinema.

Je kunt in de Barelhoeve niet alleen dieren spotten, maar ook wandelen in een stuk prachtig onderhouden natuur. Borden wijzen je op de ecologische en duurzame keuzes die de boerderij maakt: je ontdekt er groendaken, kokosoevers, bijenhotels, … . De stilte wordt er alleen doorbroken door krijsende ganzen die hun kudde willen beschermen.

 IMG_6997  kinderboerderij IMG_7016 IMG_7017  IMG_7021 IMG_7030

Na onze wandeling trakteerden we onze zoon op een wafel. We kochten maar 2 stuks, en hadden daar op de weg naar huis snel spijt van. De lekkerste wafels die wij ooit geproefd hebben! Onze zoon smulde en wij mochten de kruimeltjes opeten. V We proefden thuis ook van de eieren en appelcake: heerlijk! Volgende keer slaan we een voorraadje hoeveproducten in.

 

Gemeentelijke kinderboerderij ‘Barelhoeve’
Barelstraat 183
2880 Bornem
tel. 03 889 13 80
fax: 03 889 50 05
email: kinderboerderij@barelhoeve.be

Openingsuren:
Dinsdag: 9u-12u30 & 13u-18u
Woensdag: 9u-12u30 & 13u-18u
Vrijdag: 9u-12u30 & 13u-18u
Zaterdag en Zondag: doorlopend open van 9u-18u
Onze hoevewinkel is gesloten op maandag en donderdag, uitgezonderd tijdens de schoolvakanties,
dan zijn we iedere dag open, ook op feestdagen OPEN, uitgezonderd op kerstdag en nieuwjaarsdag.

Geef een reactie