Op stap met een peuter

Waar ga je naartoe met een kind van anderhalf jaar? Ik was al volop plannen aan het maken om naar Plopsaland, de Efteling en Bellewaerde te gaan. Maar dat werd mij allemaal afgeraden door een vriendin met een kind van 2,5 jaar. Daar hebben peuters blijkbaar nog niets aan. Tips voor vertier en plezier voor de allerkleinsten zijn dus altijd welkom!

  • Wij zijn de trotse eigenaars van een abonnement op Planckendael/De Zoo, dus dat is hier sowieso een populaire bestemming. Ik vind het nog steeds één van de beste aankopen ooit! Voor 200 euro gaan wij een jaar lang zoveel we willen met ons gezin naar De Zoo en Planckendael. De draaimolen aan de ingang van de Zoo en de speeltuin in Planckendael zijn, naast de dieren natuurlijk, een groot succes bij onze peuter.

Zoo

  • Deze zomer brengen we sowieso ook een bezoekje aan het dierenparadijs Pairi Daiza. We zijn benieuwd!
  • Een bezoek aan het  provinciaal domein Rivierenhof staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Ik ken het zelf vooral van de uitstekende concerten in het openluchttheater. En nu ben ik dus benieuwd naar de kinderboerderij,  speeltuinen en het sprookjeshuis.
  •  De kinderboerderij in Sint-Amands is klein, gezellig en ideaal voor peutertjes. Er zijn geiten, schapen, een hele hoop kippen en een ezel. Angsthaas Hugo was niet 100% enthousiast (zie foto).

Kinderboerderij

  •  Een binnenspeeltuin staat hoog op mijn verlanglijstje. Mijn lief is minder enthousiast, ik zal hem nog moeten overtuigen. Pretland in Sint-Niklaas schijnt leuk te zijn. Iemand andere tips?
  • Tijdens onze recente vakantie in Roompot wou onze peuter niet in het zwembad. Hopelijk heeft hij wel zin in een bezoekje aan S+R De Meerminnen in Beveren.
  • In Rijsel is er niet alleen een gratis zoo met neushorens, panda’s, … .  Maar ook een klein en gezellig pretpark (Le parc de la Citadelle Les Poussins) in het Bois de la Citadelle.

Geef een reactie