Op stap met kinderen: een museum

Ben je op zoek naar een leuke uitstap? Ga dan naar het Red Star Line Museum in Antwerpen. Een aanrader voor groot en klein.

image-25

Het Red Star Line Museum volgt het pad van de landverhuizers. Vanaf hun vertrek uit het land van herkomst, via de lange reis en hun tijdelijke verblijf in Antwerpen, tot en met de overtocht en de aankomst in nieuw thuisland Amerika of Canada. Er wordt ook aandacht besteed aan getuigenissen van recente nieuwkomers in Antwerpen: Marokkanen, Pakistanen, Polen, …

 

Echte verhalen van echte mensen 

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. De verhalen van de passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden op zoek naar geluk en een beter bestaan. dat van de rederij die hen vervoerde en dat van de stad en de haven waaruit ze vertrokken, staan centraal.

image-22

Wij vinden het een prachtig museum, met een heel mooie vormgeving en veel aandacht voor details. Dankzij de afwisseling van visuele en auditieve elementen verveel je je nooit. De getuigenissen zijn mooi in beeld gebracht. De foto’s, luisterfragmenten, filmpjes en originele voorwerpen zijn goed gekozen. En alles wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Je kunt de landverhuizers zelfs ruiken …

Red Star Line voor kinderen

image-24

Ga op ontdekkingstocht in het Red Star Line Museum met de Koffer vol spullen. Postkaarten, een puzzel, een potje met een vreemde geur … Elk voorwerp in de koffer vertelt een verhaal. Ga ernaar op zoek in de zalen. Ontrafel de geheimen van de landverhuizers en ontdek wat het betekent om te vertrekken, onderweg te zijn en aan te komen in een onbekend land.

Toen wij er waren werd dit gesmaakt door kinderen uit binnen-en buitenland.

 

Klare taal – NT2

Het museum spreekt een  breed publiek aan en besteedt extra aandacht aan heldere taal. De krant voor duidelijke taal, Wablieft, verwoordt het zo. “Een toegankelijke uitleg begeleidt de bezoeker tijdens zijn parcours doorheen het museum. Het zijn telkens beknopte teksten die de essentie weergeven, en die toch de verschillende nuances blootleggen van de verhalen.”

Dit museum is een aanrader voor elke cursist NT2, dankzij het duidelijke taalgebruik en het onderwerp natuurlijk.  Op basis van de verhalen van de landverhuizers kun je de studenten hun eigen verhalen laten vertellen.Het Red Star Line Museum biedt lesmateriaal aan om het bezoek in de les voor te bereiden en de groep te begeleiden bij hun bezoek aan het Red Star Line Museum. Er zijn speciale avondopeningen voor leerlingen NT2.

 

Red Star Line

Op het dak van het museum wacht je nog een fantastisch uitzicht over de schelde.

 

Red Star Line Museum
Montevideostraat 3
2000 Antwerpen
tel. 03 298 27 70

Geef een reactie