ABC: mooie cadeautjes voor letterliefhebbers

Zoek je een origineel geschenk, boek, hebbedingetje of decoratieartikel? Zeg het met letters! Ik maakte een lijstje met originele cadeautjes voor jong en oud en voor ieders budget. Ontdek het alfabet in allerlei kleuren en vormen.

  • Eten & Drinken 

Het Deense merk Design Letters bedrukt melamine met prachtige typografie, gecreëerd door de bekende Deense architect Arne Jacobsen.

designletters_børne_melamin_kop
 Bron foto: designletters.dk

  •  Stempels

Hema verkoopt leuke alfabetstempels voor slechts 2,50 euro.

Wil je liever een mooi metalen doosje? Bij het bekende decoratiemerk Cavalinni & Co kun je verschillende doosjes met alfabetstempels kopen voor ongeveer 30 euro. Bij de webshop Speelhof 14 kun je voor 9,95 euro een houten doosje met prachtige houten stempels kopen. Een bestseller zeggen ze zelf.

Cavallini Stempelset (30 stuks) 15,95speelhofalfabet-stempels-met-inkt-15995003-product_rd-2141743286

Bron foto’s: Cavalinni en Co, Speelhof 14 en Hema
  •   Decoratie: theelichthouder

Deze theelichthouder zijn van brandvertragend papier. Het effect van kaarsenvlammetjes in deze zakjes is erg mooi. Het handigst is om een beetje zand of droge rijst op de bodem van het zakje te doen en er bovenop een theelichtje.

Mamzel theelichthouder

 Bron foto: mamzel.eu

 

  • Letters aan de muur: posters 

Op Etsy vind je een heel mooi aanbod aan originele posters met het alfabet erop. Deze van de Belgische ontwerpster CarrieCan bijvoorbeeld.

CarrieCan ABC poster

 Bron foto: Etsy

 

Ik ben al een tijdje fan van de webwinkel Wolf en Wolkje. Zij hebben ook enkele mooie ABC posters, o.a. van de bekende illustratrice Helen Dardik.

helen-dardik-retro-abc-poster-wolf-en-wolkje_1024x1024

 Bron foto: Wolf en Wolkje

 

Het bekende Deense merk Ferm Living heeft niet alleen grote muurstickers waar je met krijt kunt op tekenen, maar ook prachtige posters met de letters van het alfabet erop.

Letter posters

 Bron foto: ferm living
  • Letters aan de muur: muurkaarten 

De retro Old School en de nature alfabet wall cards  van Children Inspire Design vind je bij de webshop Gras onder je Voeten.  Deze retro eco-vriendelijke kunstwerkjes wordt gemaakt met behulp van gerecycled papier en soja inkten. Let op: het is een alfabet met Engelse woorden.  Plak ze aan de muur met masking tape, hang ze aan een koord met (gekleurde) knijpertjes of lijst ze stuk voor stuk in.

full29981455_a

  Bron foto: Gras onder je voeten

 

  • Speelgoed: muziekradio

de Kleine zebra

Bron foto: De Kleine zebra

Draai aan het rode neusje en deze schattige muziekradio speelt het ABC-liedje. Je kunt door de ruit meekijken naar de lettertjes en wondermooie figuurtjes die voorbij komen. Het muziekradiootje neem je makkelijk aan zijn handvat overal mee. Deze tinnen radio kost 21,95 euro bij webshop De Kleine Zebra.

 

  • Speelgoed: houten ABC blokken

De ABC blokken van Uncle Goose zijn al jaren een begrip.  Je kunt ze stapelen, de kleuren leren en spelenderwijs het alfabet leren. De set bestaat uit 14 kleurige blokken met daarop hoofd -en kleine letters. Op 2 zijden staan de letters er in reliëf op. Gemaakt uit duurzaam hout en bedrukt met niet-toxische waterverf. Je koopt dit bij de eco-webshop Villa Kakelbont.
 1380721909921-upper & lower blocks uncle goose-320x219.002-320x219Bron foto: Villa Kakelbont
  • Speelgoed: kralen

Het Japanse merk Wu Wu heeft een blikken doos met kralen in de collectie . Het ideale cadeau voor creatieve meisjes. In de ZsaZsa – Webshop vind je deze voor 16 euro.

 

Op mijn Pinterestpagina vind je nog veel meer inspiratie.

Geef een reactie