Weekendje Londen

Een weekendje Londen. Met man, zonder kind. Dat was het plan enkele maanden geleden. Zonder kind, dus. De keren dat Hugo een nachtje bij de grootouders heeft gelogeerd kan ik na 11 maanden nog steeds op 2 handen tellen. Het heeft zelfs geduurd tot hij zes maanden was vooraleer hij voor het eerst een nachtje elders sliep.  Met andere woorden: mijn kind loslaten is voor mij geen evidentie. En nu dus, twee nachtjes bij de grootouders en wij naar Londen.

Ik ben met een heel klein hartje vertrokken, maar na amper enkele uren ging dit al veel beter. Het was zelfs fijn om eens zonder kind op stap te zijn. Ik kan het iedereen aanraden.

Tussen kerst en nieuwjaar naar London gaan is dan weer niet zo een aanrader. Overvolle bussen, metro’s en winkelstraten vol shoppende toeristen. Maar het blijft natuurlijk wel Londen, dus genieten hebben we gedaan.

We mochten gratis logeren bij familie, dus dat was al een zorg en zware kost minder. In de chique wijk Chelsea dan nog. Dit ligt in het westen van Londen en is helemaal anders dan de wijken waar ik normaal logeer: nl. de hippe buurten in East-London.

Sightseeing 

Facebook8

De free walking tour van Sandemans was fantastisch. De enthousiaste Welshe gids, Rachel, loodste een grote groep toeristen uit heel de wereld door het historische hart van Londen. De tour is in principe gratis, maar je mag op het einde een fooi geven. 3,5 uur lang gidste de Welshe actrice Rachel zeventig mensen. ” I am actually an actress, but I am not quite on the WestEnd yet as you can see.” vond ik al een mooie opener van de rondleiding. Ze vertelde geschiedkundige verhalen doorspekt met grappige anekdotes. Bij elke stop liet ze enkele leden van de groep meespelen met korte toneeltjes. Hier is Bert haar hulpje.

Londen Free tour

We hebben niet alleen een geleide tour gedaan, maar zijn zelf ook op pad geweest. Veel te voet, afgewisseld met de bus en de metro. Bezoeken aan historische gebouwen zijn heel duur in Londen en je moet vaak lange wachtrijen trotseren. Wij hadden niet veel tijd en zijn overal dus gewoon voorbij gewandeld en hebben genoten van de prachtige views.

Facebook4

Facebook16

 

Pub grub 

’s Middags kozen we voor pub grub. Een lekkere lunch voor een eerlijke prijs.

Lamb stew en fish & chips, met een glas stout.

Facebook12

Openbaar vervoer 

We kochten een Oystercard, een soort abonnement op het openbaar vervoer, en laadden die regelmatig op. Ideaal om de stad te verkennen. We hebben een paar keer de verkeerde bus genomen en achteraf bleken we voor een heel korte afstand meer dan 3 pond betaald te hebben. Want telkens je in de bus stapt, moet je opnieuw betalen.

 

Geef een reactie