De dag nadien.

Tijdens de workshop Groots schrijven over kleine dingen kregen wij de opdracht om een scéne te schrijven in de derde persoon. We kregen als inspiratie prachtig vormgegeven kaarten (Dixit). Dit schreef ik.

De vrouw neemt een kippenboutje en verorbert het met een kwak mayonaise. Ze volgt de voetsporen naar het terras en leegt kokhalzend de asbakken. Ze spoelt de misselijkheid door met een dafalgan en cola zero. Haar koffie wordt koud. Drie flessen wijn klokken weg in de afvoer. Zonde van de dure wijn mompelt ze. Ze zet de radio aan en schrikt van het volume. Het wordt snel terug stil. Ze vult de afwasmachine en breekt een glas. Overal bloed. Ze vloekt nog eens en loopt stampvoetend de trap op, in de richting van het gesnurk.

Comments

 1. Goofball says:

  Het creëert echt een heel specifieke sfeer…beetje onheilspellend maar nu wil ik weten wat erna gebeurt. En waarom is ze misselijk? …Tof

 2. Evi says:

  Het was een ongelooflijk inspirerende en fijne workshop! En dat verhaal, ik moet er nog steeds een beetje met glimlachen 🙂

  1. Nina says:

   Vond het ook heerlijk. Heb er veel energie door gekregen. Fijn dat je er steeds bij bent!

Geef een reactie