Speeltuinen met een terras erbij

De zomer van 2018 zal de geschiedenis ingaan als de zomer waarin het amper regende. De ene hittegolf na de andere. Wij kozen er dit jaar voor om thuis te blijven en zoveel mogelijk van onze eigen tuin te genieten, afgewisseld met uitstapjes afgestemd op het weer.

Met twee kleine kinderen zijn de opties voor uitstapjes een beetje beperkt. We hebben geen zin om ons blauw te betalen aan pretparken en voor musea enz. zijn mijn kinderen veel te wild. Plus dat wij ook eens twee minuutjes tijd willen hebben om een boekje te lezen (ik) en een kruiswoordraadsel in te vullen (hij). Dus zochten wij naar een terras met aangrenzende speeltuin. Dit vonden we in Mechelen, een kwartiertje rijden maar.

Toen ik in mijn Instastories een foto postte van de speeltuin met terras erbij, kreeg ik veel  enthousiaste reacties. Daarom deel ik het graag ook hier.

Domein Tivoli

In een soort peperkoeken huisje serveren ze drankjes en een kleine selectie lunch. Wij vonden de eetkaart niet speciaal en het eten was oké, maar niet geweldig. We moesten ook heel lang wachten op ons eten. Het eethuisje is een sociaal project dus alle begrip daarvoor.

In Tivoli zijn er twee grote speeltuinen, eentje voor de allerkleinsten (tot 3 jaar) en eentje apart voor de grotere kinderen. Dat vind ik fantastisch. Alles is echt op maat van peuters, die massaal met hun (groot)ouders kwamen spelen met leeftijdgenootjes. Van op het terras kan je de speeltuin perfect in het oog houden. Wat een verademing om een paar minuutjes op een gezellig terras te kunnen zitten op nog geen meter van mijn spelende peuter. “Mama, schommel duwen …. ” klonk het dan. Maar toch, heerlijk 🙂

speeltuin

Op het domein is er ook nog een kinderboerderij en kan je verdwalen in een prachtig bos.

Zoet Water

In Oud – Heverlee kwamen we per toeval terecht in Zoet Water.  Aan de voet van het Meerdaalwoud en Heverleebos, met zicht op prachtige vijvers. Een idyllische omgeving. De pijl zei dat het een grill house met speeltuin was. De site van Toerisme Vlaams-Brabant heeft het over: “De kinderen kunnen er ongestoord spelen en ravotten in de speeltuin. Ook liefhebbers van minigolf kunnen er hun hartje ophalen.” De waarheid ligt in het midden.

We aten er een pizza en lekkere ijsjes, voor een zeer schappelijke prijs. Alles was op kindermaat en de bediening was snel en supervriendelijk. Je hebt vanop het terras goed zicht op de speeltuin.

Er zijn schommels, wippen, zandbakken, …Dankzij de grote bomen is er voldoende schaduw. De waterpartij waarin kinderen kunnen spelen was door de waterschaarste stilgelegd. Wij verzamelden er steentjes voor ons dinohuis. (een pinterest project waarvan ik vrees dat het nooit in orde geraakt).

Het is een heel filmische locatie. Vergane glorie in al haar pracht.

Achteraan de speeltuin stuit je ineens op een soort ondergrondse gang, een beetje spookie.

Een verlaten racecircuit en een overwoekerde minigolf maken de sfeer helemaal af.

 

Nog op zoek naar uitstapjes met kleine kinderen?

Check deze:

Comments

  1. Evi says:

    Naar aanleiding van jouw Instagramfoto trokken wij dit weekend ook naar het Tivolipark. En genoten van een heerlijke namiddag daar. Die speeltuin in Oud-Heverlee kende ik nog niet, dus die komt hier op het lijstje te staan 🙂

  2. Kris10 says:

    Als je nog eens naar het Zoet Water gaat. Brasserie St. Jean heeft ook een terras met (omheinde) speeltuin, erg lekker eten en verzorgingstafel/kinderstoelen etc.

Geef een reactie